Weer slecht nieuws voor Team Visma | Lease a Bike: Wilco Kelderman mist Giro d'Italia

Een flinke tegenslag voor Wilco Kelderman, die de Giro d'Italia aan zijn neus voorbij ziet gaan.

Paris - Nice 2024 - stage 7

Kelderman kwam in de slotetappe van Parijs-Nice ten val. Hij reed de rit nog uit en werd achtste in het klassement, maar nadien kwam aan de oppervlakte dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Met de Giro d'Italia als hoofddoel beloofde het een race tegen de klok te worden. Een race die Kelderman niet gaat halen.

Op sociale media schrijft Team Visma | Lease a Bike namelijk het volgende: "Wilco is nog niet voldoende hersteld van zijn gebroken sleutelbeen. Omdat het herstel langer duurt dan verwacht, hebben Wilco en de ploeg besloten om niet mee te doen aan de Giro. Koen Bouwman, die op hoogtestage is met de Giro-ploeg, zal hem vervangen."

Kelderman zou vorig jaar ook de Giro d'Italia rijden, maar ook toen moest hij verstek laten gaan. Uiteindelijk speelde hij wel een belangrijke rol in de Tour de France-zege van Jonas Vingegaard.

Bouwman

Bouwman, die onlangs de Settimana Coppi e Bartali won maar in eerste instantie geen grote ronde zou rijden, twijfelde onlangs openlijk op zijn toekomst bij de Nederlandse ploeg. In gesprek met Bicycling zei hij het volgende. "Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik ga praten met andere ploegen. Of al in gesprek ben met mensen."

“Ik was heel graag gegaan naar de Giro. Iedereen mag weten dat ik teleurgesteld was toen ik het slechte nieuws hoorde. De laatste jaren zat ik aan de goede kant van de streep, nu helaas aan de verkeerde kant. Dat is balen." Zo blijkt maar weer dat het ineens helemaal anders kan zijn.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024