IJzersterke Martijn van den Berg noemt aanval in slotfase Brabantse Pijl 'beetje stom': 'Dacht dat ik nog goede benen had, maar ik ontplofte'

Marijn van den Berg was een van de beste renners in de Brabantse Pijl, maar strandde in het zicht van de haven.

Flanders Classics UCI 1.Pro 64th Brabantse Pijl  2024

Van den Berg zat uitstekend in de koers en kwam in de voorlaatste ronde met Tim Wellens en Dylan Teuns voorop te zitten. Ze leken met z'n drieën voor de zege te gaan strijden, maar een aantal renners wist nog over te steken. Van den Berg had het Wellens en Teuns even daarvoor moeilijk gemaakt op de laatste passage van de Moskesstraat, maar kreeg ze er niet af.

De Utrechter was ijzersterk en deed veel werk op kop. De finish bergop moest hem bovendien liggen, maar op twee kilometer van de meet kreeg hij ineens een gaatje. Van den Berg besloot door te rijden, maar kwam zichzelf op vijfhonderd meter van de meet tegen. Hij werd uiteindelijk zevende.

Sprint

Na afloop deed hij zijn verhaal tegen Eurosport. "Het was misschien een beetje stom, misschien had ik moeten wachten op mijn sprint. Ze lieten een gaatje en ik dacht dat ik goede benen had, maar ik ontplofte. Het was een beetje stom om niet voor de sprint te gaan."

"Ik ben wel teleurgesteld. De grootste kans was waarschijnlijk gokken op mijn sprint. Ik weet het niet, het was een beetje stom. Maar ik voel me goed op het moment. Ik denk dat ik mooie dingen kan laten zien. Komende zondag hoop ik dat ik een beetje beter kan doen dan dit."

Nieuws
  • Photo: Tomas Sisk/PN/Cor Vos © 2024