Tom Pidcock klopt Hirschi en Benoot en mag eindelijk de Amstel Gold Race op zijn palmares zetten

Tom Pidcock heeft na een tweede plek in 2021 en een derde plek vorig jaar, eindelijk de Amstel Gold Race op zijn palmares kunnen zetten.

Amstel Gold Race 2024

Op 34 kilometer van de streep gooide Marc Hirschi de knuppel in het hoenderhok. De Zwitser kreeg het gezelschap van 11 renners, waaronder Tom Pidcock, Tiesj Benoot en Pello Bilbao. Mathieu van der Poel was niet vertegenwoordigd in het elitegroepje.

De 12 sloegen al snel een mooie kloof, maar voor sommigen ging het niet snel genoeg. Benoot, Pidcock, Vansevenant en Hirschi demarreerden op 12 kilometer van de streep en sloegen een gaatje. Pidcock probeerde tevergeefs van zijn drie kompanen af te geraken.

De vier werden niet meer bijgehaald en gingen sprinten om de zege. Tom Pidcock juichte wel heel vroeg, maar trok aan het langste eind. Hirschi werd tweede, voor Benoot. De wereldkampioen reed een anonieme koers en bolde als 22e over de streep. Beelden en uitslag:

"Het voelt heel goed om na veel opofferingen en een zwaar seizoensbegin eindelijk te kunnen juichen", sprak de Britse alleskunner na zijn triomf. "Dat betekent heel veel voor mij." Pidcock deelde ook nog een stekje uit. "Ik ging zeggen dat het leuk is om voor de tweede keer te winnen, maar ik wil geen controverse veroorzaken."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024