Mathieu van der Poel na Amstel: 'Ik was zeker niet super, maar dit is ook een heel ander soort wedstrijd'

Mathieu van der Poel kwam er niet aan te pas in de Amstel Gold Race. Hij werd uiteindelijk 22ste.

Amstel Gold Race 2024

Na afloop deed hij zijn verhaal tegen de NOS. "Het was een lastige wedstrijd. Ik was zeker niet super, maar het was wel oké. Ik was vooral aan het timen om de Keutenberg mee over te raken, maar het stuk ervoor reden ze weg. Een beetje jammer, maar ik denk niet dat we het slecht gedaan hebben."

Op de Kruisberg zaten Søren Kragh Andersen en Quinten Hermans nog uitstekend in koers, maar die eerste zakte erdoorheen en vervolgens bleek ook Hermans niet meer de benen te hebben. En dus zat Van der Poel al vrij snel in koers geïsoleerd. "Het was een moeilijke situatie en dan moet je keuzes maken."

Luik

Al gaf Van der Poel nogmaals toe dat hij niet met de benen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rondreed. "Het was leuk om nog eens de Amstel te rijden. Het viel ook wel mee met de benen, maar het is een ander soort wedstrijd. Misschien een beetje tactischer."

"De ploeg heeft het goed gedaan. We komen misschien één man te kort. Volgende week is zeker nog lastiger en daar doet ook nog ene Pogacar mee. Ik heb er zin in. Ik ga goed uitrusten van de week en dan hopelijk nog één keer knallen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024