Tiesj Benoot tevreden met derde plek: 'Mauri ging me in de slotkilometer halen, maar dat is zijn goed recht'

Tiesj Benoot finishte derde in de Amstel Gold Race en daar kon de kopman van Team Visma | Lease a Bike goed mee leven.

Amstel Gold Race 2024

Na afloop deed hij zijn verhaal bij Sporza. "Ik was hier al eens derde en ik had het liever beter gedaan, maar het was een moeilijke finale om mijn medevluchters te verrassen. Zeker met die achtervolgende groep zo dichtbij."

In de sprint moest Benoot uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Pidcock en Hirschi. "Ik wist dat het sprinten ging worden en ik reed eigenlijk nog een goede sprint. Ik kon nog lang bij Pidcock blijven, maar uiteindelijk is hij een maatje te groot als sprinter."

Vansevenant

In de finale had de kopman van Team Visma | Lease a Bike naar een ideaal moment gezocht om aan te vallen. "Ik had gehoopt dat Hirschi het gat op Pidcock toe zou rijden op de Bemelerberg. Dan had ik kunnen counteren, maar dat moment diende zich niet aan."

Benoot probeerde het zelfs nog in de slotkilometer, maar werd teruggehaald door nota bene landgenoot en de minste sprinter van de vier Mauri Vansvenant. "Dan wordt het moeilijk om weg te rijden. Het is natuurlijk zijn recht om te koersen, ik had misschien hetzelfde gedaan."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024