🎥 Alison Jackson wint massasprint na hectische finale in Vuelta

Alison Jackson heeft de tweede etappe in de Vuelta Femenina op haar naam geschreven. Ze klopte Blanka Vas en Karlijn Swinkels.

Vuelta

Daags na de ploegentijdrit kregen de rensters in de Vuelta een heuvelachtige etappe van 118 kilometer voorgeschoteld. Puerto de l'Oronet (4.9 km, 4.7%) was de grootste hindernis van de dag en scheurde het peloton in twee stukken. Topsprintster Charlotte Kool raakte in het tweede peloton verzeild.

In de laatste drie hectische kilometers kwam het twee keer tot een valpartij. Maud Rijnbeek profiteerde van de chaos en sloeg een kloofje, maar haar poging strandde op een kilometer van de streep. In kustgemeente Moncófar werd er gesprint om de overwinning.

Alison Jackson trok aan het langste eind. De Canadese kampioene van EF Education-Cannondale klopte Blanka Vas en Karlijn Swinkels. Ze pakt haar tiende profzege. Blanka Vas neemt de rode leiderstrui over van Gaia Realini.

Beelden

Uitslag

Etappe van woensdag

De etappe van morgen is quasi identiek als die van vandaag. De scherprechter is een klimmetje van derde categorie. De laatste 20 kilometer is het lichtjes dalen naar de finish, waar het wellicht opnieuw tot een massasprint zal komen.

Nieuws
  • Cor Vos