BORA-hansgrohe dient Emanuel Buchmann van antwoord na frustratie over niet-selectie voor Giro

BORA-hansgrohe laat de Duitse klimmer thuis omdat hun strategie na de val van Lennard Kämna gewijzigd is. 

Buchmann

BORA-hansgrohe maakte de selectie voor de Giro d'Italia (4 - 26 mei) bekend en daarin is geen plaats voor Emanuel Buchman. Een opmerkelijke keuze, want de 31-jarige Duitse kampioen kan een aardig stukje klimmen (hij finishte in 2019 vierde in de Tour) en kreeg afgelopen winter van de ploeg te horen dat zou uitgespeeld worden als mede-kopman.

Buchmann had zich de voorbije maanden klaargestoomd om drie weken te knallen in Italië. Hij reageerde dan ook razend toen hij te horen kreeg dat hij niet mee mag naar de Giro. "Ik kan mijn teleurstelling en frustratie niet beschrijven met betrekking tot mijn niet-selectie voor de Giro d’Italia", zei hij.

"Ik heb me maandenlang lopen voorbereiden en plannen gemaakt richting de Giro. BORA-hansgrohe beloofde me zelfs dat ik mede-kopman zou zijn voor het klassement. De vorm was er en de trainingen verliepen goed. Maar zestien dagen voor de start van de Giro heb ik een telefoontje gekregen dat ik niet in de selectie zit."

Ook zijn vrouw Claudia Eder liet van zich horen. "Hij had zich goed voorbereid en de vorm was goed", schreef ze op X. "Niemand begrijpt deze beslissing, met uitzondering van het Team Management."

Nieuwe strategie

BORA-hansgrohe heeft intussen aan Eurosport een verklaring gegeven voor het passeren van Buchmann. "Onze strategie voor de Giro is tijdens de laatste vier weken volledig door elkaar geschud", klinkt het. "Een maand geleden was het duidelijk dat we naar Turijn zouden afreizen met Daniel Martinez als kopman en Lennard Kämna als co-leider."

"De rest van ons team was puur gericht om hen te ondersteunen in de bergen. Na het ernstige ongeluk van Kämna waren we gedwongen om onszelf te reorganiseren. We hebben nu nog maar één leider voor het klassement (Martinez) en verschillende veelzijdige renners als back-up, die zelf op zoek gaan naar mogelijkheden op heuvelachtig terrein."

Nieuws
  • Cor Vos