Lennard Kämna ligt maand na zwaar trainingsongeval nog steeds in ziekenhuis

De Duitse klimmer mag binnenkort naar huis, maar het zal nog een tijdje duren voor hij weer een rugnummer mag opspelden.

Kämna

Lennard Kämna werd op 3 april aangereden door een wagen, toen hij zich op Tenerife aan het voorbereiden was op de Giro d'Italia. De 27-jarige Duitser van BORA-hansgrohe raakte zwaargewond en werd in het ziekenhuis enkele dagen op intensieve zorgen bewaakt.

Drie dagen later kwam zijn ploeg met een geruststellende update. Kämna was stabiel en kon al weer praten. Hij raakte zwaargewond aan de borstkas en liep meerdere gebroken ribben en een longkneuzing op.

Intussen liet Kämna al eens van zich horen. "Jullie vriendelijkheid en aandacht betekenen veel voor mij in deze uitdagende tijd", schreef hij op Instagram. "Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik tijdens mijn revalidatie de beste behandeling en ondersteuning zal krijgen. Ik hoop snel terug te zijn."

Deze week naar huis

Het Duitse Bild meldt dat Kämna nog steeds in het ziekenhuis ligt, maar dat hij deze week naar huis mag. Hij zal dan terugkeren naar Duitsland waar hij verder kan herstellen en op den duur de trainingen weer kan hervatten. De artsen vertelden hem dat hij volledig zal herstellen en zal kunnen terugkeren naar zijn oude niveau.

Het is nog onduidelijk wanneer Kämna terug een rugnummer mag opspelden. De Giro d'Italia mist hij sowieso en ook de Tour zou te vroeg komen. Volgens BILD mag hij over 'een paar weken' terug beginnen trainen.

Palmares

Kämna is een klimmer pur sang. Hij won op zijn 27e in alle grote rondes al een etappe. Zijn beste notering in het eindklassement van een grote ronde is een 9e plek in de Giro d'Italia van 2023.