Lennard Kämna wint op landingsbaan Megève na bewogen dag in Dauphiné

Er gebeurde van alles in de vierde etappe van het Criterium du Dauphiné - en helaas niet alleen goed nieuws.

lennard kämna
  • Afbeelding van Emanuel Buchmann Emanuel Buchmann
  • Afbeelding van Lennard Kämna Lennard Kämna
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Een hectische dag in de Dauphiné. Dat begon 's ochtends als met het nieuws dat Egan Bernal niet meer van start ging in de etappe naar het vliegveld van Megève. de Colombiaan zou kampen met rugproblemen. Tijdens de koers zelf kregen er nog meer potentiële klassementsrenners voor de Tour de France te kampen met tegenslag.

Het belangrijkste slachtoffer van de dag, zeker vanuit Nederlands persepectief, was Steven Kruijswijk. De Brabander moest met een ontwrichte schouder opgeven. Bij diezelfde valpartij was ook Emanuel Buchmann van BORA-Hansgrohe betrokken, en ook de Duitser moest opgeven. Ook Thibaut Pinot ging tegen de vlakte, maar hij kon de strijd vervolgen.

Dat gold ook voor Primoz Roglic, die even later crashte. De Sloveen kwam er op het oog af met alleen wat schaafwonden en nam zijn plek in de Jumbo-trein weer in. Die Jumbo-trein, met vandaag Tom Dumoulin als belangrijkste wagon bergop, reed achter een kopgroep aan met onder andere Dylan van Baarle en Julian Alaphilippe in de gelederen.

Die twee kwamen er niet aan te pas op de laatste helling naar het vliegveld van Megève. Het was Kenny Ellisonde die het 't eerst probeerde, maar hij werd gecounterd door BORA-Hansgrohe-renner Lennard Kämna. De Duitser, vorig seizoen nog in dienst van Team Sunweb, hield knap stand en boekte op de landingsbaan in Megève zijn eerste profzege.

Morgen ligt de aankomst wederom op het vliegveld van Megève. Als er niks geks gebeurt trekt Primoz Roglic na die etappe de gele trui weer aan als winnaar van de Dauphiné.

Top 10 etappe 4

Nieuws
  • Cor Vos