doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Lennard Kämna neemt revanche: Duitser wint in 16e etappe wél van Zuid-Amerikaan, Dumoulin stijgt plek

Geen echte actie voor het algemeen klassement, maar wel een sterk nummertje van Lennard Kämna.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cafc86d2b80 img{#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cafc86d2b80 img{#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cafc86d2b80 img{#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cafc86d2b80 img{#fig-60cafc86d2b80 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}lennard kämna

Vanaf kilometer 0 was het een groot gevecht om mee te zitten in de vlucht van de dag. Na het wegvallen van Egan Bernal uit het klassement was INEOS er alles aan gelegen mee te zitten - waaronder een actieve Dylan van Baarle. Maar de hoop op een Nederlandse etappezege bleek ijdel, want het lukte hem niet om in de goede vlucht te belanden. Uiteindelijk kregen 23 mannen de zegen van het Peloton (lees: Jumbo-Visma).

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Dit waren de mannen die in eerste instantie om de ritzege gingen strijden: Amador (INEOS), Carapaz (INEOS), Sivakov (INEOS), Kämna (BORA), Oss (BORA), Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Reichenbach (Groupama), Bettiol (EF), Powless (EF), Anacona (Arkea), Barguil (Arkea), Erviti (Movistar), Verona (Movistar), Trentin (CCC), Geschke (CCC), Juul Jensen (Mitchelton), Nieve (Mitchelton), Roche (Sunweb), Benoot (Sunweb), Pedersen (Sunweb), Rolland (B&B)), Pacher (B&B), Sicard (Total).

Onderweg verzamelde Pierre Rolland aardig wat bergpunten, maar nét niet genoeg om de bolletjestrui over te nemen van Benoit Cosnefroy. Rollands ploeggenoot Quentin Pacher probeerde het in z'n eentje met nog een kleine 35 kilometer te gaan. Maar in de kopgroep waren meerdere ploegen met meerdere renners vertegenwoordigd, dus ze hielden hem - met name door het werk van Sunweb - op schootsafstand.

Hij was dan ook een vogel voor de kat. Reichenbach, Kämna, Alaphilippe en Carapaz waren de écht sterke mannen. Van 23 kanshebbers naar 4. Na de eerste aanval van Richard Carapaz was Julian Alaphilippe de eerste die moest lossen. Nog 3 kanshebbers. Na aanval twee van Carapaz leek ook Reichenbach uitgeschakeld. Nog 2 kanshebbers: Kämna en Carapaz.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_middle_article');

De Duitser leek geen zin te hebben in een nieuwe sprint a deux met een Zuid-Amerikaan, nadat hij op de Puy Mary werd gevloerd door Daniel Martinez. In de laatste paar honderd meter van de klim plaatste hij met nog een kleine 20 kilometer te gaan een aanval. Carapaz moest passen en werd als snel op achterstand gereden door de BORA-renner. De Duitser reed soeverein naar de zege en reed Carapaz nog op bijna anderhalve mimnuut.

In het peloton, dat op meer dan een kwartier finishte, loste Egan Bernal samen met Sam Bennet op de zwaarste klim van de dag. Maar voor de rest gebeurde er niet veel met de favorieten. Guillaume Martin deed met ploeggenoot Nicolas Edet nog een poging om weg te komen, maar Jumbo-Visma reed het gaatje onder leiding van Robert Gesink klein, die vervolgens ook de rest van de klim voor z'n rekening nam.

Op het laatste kleine klimmetje naar de streep maakte UAE de koers hard, maar na een kilometer nam wie anders dan de jarige Wout van Aert het commando weer over op een kilometer van de streep. Orde hersteld. Omdat Nairo Quintana moest lossen, stijgt Tom Dumoulin een plekje in het algemeen klassement. De Limburger staat nu negende.

Een ietwat overdreven wattage (hiermee zou-ie zo ongeveer een energiecentrale zijn..), maar hij ging wel hard!

Top 10 van de dag

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws