Lennard Kämna nuanceert wattages Pogacar en spreekt van 'grote fout' Jumbo-Visma

Tadej Pogacar baarde zaterdag opzien door de recordtijd van Alexandre Vinoukourov op de Col de Peyresourde te verpulveren. Hij zou zo'n 6,8 watt per kilo hebben getrapt. Lennard Kämna gaat er op het YouTube-kanaal van Lanterne Rouge dieper op in en geeft ook een analyse over zijn oud-ploeggenoot Tom Dumoulin.
Lennard Kämna nuanceert wattages Pogacar en spreekt van 'grote fout' Jumbo-Visma

"We hadden wind in de rug op de Peyresourde", doet de renner van BORA-hansgrohe zijn relaas. "Ik denk ook dat zijn gegevens niet helemaal goed zijn, want die waarden zijn gigantisch."

"We kwamen op de rustdag UAE tegen, tijdens een rustig ritje. Ik heb ze gevraag wat voor vermogensmeter ze gebruiken. Meet hij alleen aan de linkerzijde of doet hij beide kanten? Een van de renners vertelde dat hun vermogensmeters alleen aan de linkerzijde meten en dat ze carbon cranks hebben, dus ik denk dat je er wat watts af kunt halen. Ik denk niet dat hij 20 minuten lang 430 watt kan trappen, het zal iets minder zijn. En als het echt zo is? Dan denk ik dat ik flink harder moet gaan trainen, keihard..."

'Het leverde ze niets op'

Er was behoorlijk wat te doen over de tactiek van Jumbo-Visma en dan vooral over het feit dat Tom Dumoulin al snel minuten verloor. Kämna had daar ook zo zijn gedachten over: "Ik denk niet dat hij veel minder is dan toe hij de Giro won en tweede werd in de Tour. Volgens mij zit hij wel op hetzelfde niveau, maar de concurrentie is nu veel sterker. Ik weet niet of het mentaal is, misschien houdt hij er niet van om de tweede leider van het team te zijn."

"Voor de Tour dacht ik wel dat hij het podium kon halen. Hij zag er goed uit in de Dauphinè, beter dan nu", vindt de Duitser. "Maar misschien wordt hij in de tweede of derde week beter. Toch was het echt niet nodig om hem minuten laten verliezen. Ze haalden er niemand er mee terug en wonnen er niks mee. Het gebeurde, maar het leverde ze niets op."

  • Lennard Kämna
  • Tom Dumoulin
  • Tadej Pogacar

Laatste nieuws