🎥 Toeschouwster steekt in volle sprint de straat over en knalt keihard op renner

Hier durven we al eens klagen als het straatmeubilair niet goed gemarkeerd is, maar wat de renners in Guatemala meemaken is nog andere koek...

Guatemala

Tijdens de tweede etappe van de Vuelta Bantrab, een rittenkoers in Guatemala, is het tot een bizar incident gekomen. Eerst stak een vrouw in volle sprint nietsvermoedend de straat over. Dat leidde gelukkig niet tot een valpartij. Een paar tellen later, op 300 meter van de streep, stak echter opnieuw iemand de straat over en dat ging helemaal mis.

Een vrouw probeerde vliegensvlug de overkant van de straat te bereiken en keek de andere kant op. Ze deed dat vlak voor de twee sprintende renners en ramde er ééntje keihard op de grond.

Het slachtoffer was Daniel Mendez (Nu Colombia). Hij kon gelukkig snel weer op de fiets stappen en bolde uiteindelijk als vijfde over de streep. Ook de vrouw kwam stevig ten val. Het is onduidelijk welke verwondingen ze hebben opgelopen. (Lees verder onder de beelden)

Caicedo wint

Jonathan Caicedo ontsnapte aan het onheil en won de etappe. De Ecuadoraan, die vorig nog bij EF Education - EasyPost reed en een rit in de Giro op zijn palmares heeft staan, is ook de nieuwe leider. Hij drong er bij de organisatie op aan om de veiligheid te verbeteren en riep het publiek op tot voorzichtigheid.

"Je kunt de eindsprint niet vertrouwen als mensen elkaar kruisen. Ik roep de organisatie op om het verkeer de laatste drie kilometer nabij de finish beter te regelen, en aan alle mensen, om ons onderweg de nodige ruimte te geven. Alleen zo kunnen we een ​​goede ‘show’ neerzetten en op een veilige manier finishen.”

Tijdens de eerste etappe ging het trouwens ook al mis. Het peloton moest even voet aan grond zetten omdat zowel voertuigen als voetgangers de wegafsluitingen niet respecteerden. Benieuwd wat de drie resterende etappes zullen brengen...

Achtergrond
  • X/Federación Guatemalteca de Ciclismo