Narváez na verrassende zege: 'Heel zwaar om de beste renner ter wereld bergop te volgen'

Niet Tadej Pogacar, maar Jhonatan Narváez is de verrassende winnaar van de openingsetappe in de Giro d'Italia!

Narváez

De 27-jarige Ecuadoraan won in 2020 al eens een etappe vanuit de vroege vlucht. Deze is uiteraard van een heel ander kaliber. Narváez was op de slotklim namelijk de enige die Tadej Pogacar kon volgen. In Turijn maakte hij de Sloveen af in een sprintje.

Pijn

"Het was een geweldig gevoel”, begon Narváez het flashinterview. "We wisten dat deze rit iets voor mij was dus heb ik hier hard naartoe gewerkt. De beste renner ter wereld bergop kunnen volgen, was heel zwaar. Dit is een speciale overwinning."

"Of het pijn deed om Pogacar te volgen? Het doet nog steeds pijn! Het was heel zwaar, maar uiteindelijk kon ik het afmaken. Ik denk dat Pogacar te vroeg aanging: na zo’n zware rit van tweehonderd meter van de aankomst aangaan...”

Flandrien Narvaez

Deze ritzege is de grootste triomf uit zijn carrière. Jhonatan Manuel Narváez Prado heeft 11 overwinningen op zijn palmares staan, waarvan twee in de WorldTour. Hij werd in 2018 prof bij Quick-Step Floors en trok een jaar later naar Team Sky, waar hij nog steeds rijdt.

Hij is een wat atypische Zuid-Amerikaanse renner, want hij laat zich ook maar al te graag zien in de Vlaamse voorjaarskoersen. Dit jaar werd hij nog zesde in de E3 Saxo Classic.