Ben O'Connor beantwoordde aanval Pogacar (en explodeerde): 'Ik dacht dat ik bij hem kon blijven, maar leerde uiteindelijk een grote les'

Tadej Pogacar won zoals verwacht op Oropa. Eén renner probeerde zijn aanval in elk geval te beantwoorden: Ben O'Connor. Dat heeft de Australiër geweten.

Connor

Na afloop vertelde hij erover tegen GCN. Daarvoor haalde hij een quote van Mattias Skjelmose aan. De Deen probeerde Pogacar te volgen op La Redoute in Luik-Bastenaken-Luik, maar kreeg die inspanning terugbetaald. Net als O'Connor, die ook de achtervolgers niet meer kon bijhouden nadat hij Pogacar had proberen te volgen. "Als je te dicht bij de zon komt, verbrand je jezelf."

"Ik was moedig", vervolgde hij zijn verhaal. "Ik wilde het proberen om Pogacar te volgen, maar ik was waarschijnlijk de domste renner in koers. Ik bleef te lang aanhaken. Toen explodeerde ik simpelweg. Het is jammer, want ik denk dat ik zeker de op een na sterkste renner was. Maar waarschijnlijk wel de minst intelligente."

Geweldig gevoel

Voor de aanval had O'Connor nochtans een geweldig gevoel. "Ik dacht: waarom niet? Je bent hier om te koersen. Ik kijk in koers nooit naar mijn vermogens tijdens een klim. Misschien als ik solo rijd, maar als je aanvalt, kijk je niet. Je koerst op instinct. Misschien had het me geholpen als ik naar mijn schermpje had gekeken en had gezien waarmee ik bezig was."

"Pogacar keek achterom, zag dat ik in zijn wiel zat en wilde duidelijk solo gaan. Dus toen versnelde hij nog een keer en botste ik op mijn limieten. Ik dacht dat ik bij hem kon blijven, maar ik gokte wat te veel en maakte een behoorlijk grote fout. Ik heb een grote les geleerd."

Nieuws
  • Cor Vos