Alex Carrera, manager van Pogacar: 'Ik hoor dat De Lie samenwerkt met David van der Poel... Raar, want die is niet eens makelaar van Mathieu'

Alex Carrera is als manager van onder anderen Tadej Pogacar, Jasper Philipsen en Biniam Girmay een machtig figuur in de wielerwereld. 

Carrera

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt de flamboyante Italiaan over het reilen en zeilen binnen de wielerwereld. Hij praat onder meer over Tadej Pogacar en Jasper Philipsen, die op het jaarlijkse feest van Carrera's managementbureau ooit een duet ten gehore brachten. "Toen Cunego de Giro 2004 won, organiseerden we na het seizoen als grap een party. Cunego nam enkele andere renners mee en het is uit de hand gelopen."

"Tegenwoordig komen er vijfhonderd gasten, inclusief rode loper en limousines. Er zijn niet alleen renners aanwezig, ook sponsors, media... Eerst is er een receptie, nadien volgt een show, waarin renners het tegen elkaar opnemen in karaoke - ik herinner mij een duet tussen Philipsen en Pogacar op een nummer van Queen."

Het gaat vervolgens ook over Philipsen zijn contract. "Zij zijn de teams", vertelt Carrera over UAE Team Emirates en Alpecin-Deceuninck. Al voegt hij eraan toe dat nog niets beslist is. "Zodra hij weer in België is, plannen we een afspraak. Het is de renner die beslist. Niet wij. Wij geven enkel raad. Onze belangrijkste raad is: 'Jij moet het geld niet volgen, het geld zal jou wel volgen.' Toen Girmay in 2021 een WorldTour-ploeg zocht, boden EF en FDJ meer salaris dan Intermarché-Wanty, maar bij hen had hij een beter gevoel."

David van der Poel

Op de vraag wie Carrera nog graag in zijn stal zou hebben, hoeft hij niet lang na te denken: Arnaud De Lie. "De Lie is een diamant, maar nog geen briljant. Hij heeft een goede entourage nodig om de stap richting absolute top te zetten. Ik hoor dat hij samenwerkt met David van der Poel. Raar, die is niet eens de makelaar van zijn broer Mathieu."

Carrera vindt het belangrijk dat een manager niet altijd 'ja' zegt tegen zijn renners. "Antonio Tiberi zei pas dat hij na de Giro op vakantie wil. Ik heb dat uit zijn hoofd gepraat, in functie van de Italiaanse kampioenschappen. Ik heb nog nooit met De Lie gesproken, maar hij lijkt mij een goede persoonlijkheid te hebben."

Nieuws
  • Cor Vos