Thibau Nys en Wout Poels hebben grootste lol om (mislukt) champagnemoment op podium: 'Wout? Een heel toffe kerel'

Thibau Nys won op indrukwekkende wijze de Ronde van Hongarije. Op het podium had hij de grootste lol samen met Wout Poels, die de slotrit won.

Nys

Ze schelen zo'n vijftien jaar in leeftijd, maar op het podium van de Ronde van Hongarije leken Wout Poels en Thibau Nys de beste vrienden. Die eerste werd gehuldigd als de nummer drie, terwijl de Belg zijn eerste rittenkoers wist te winnen bij de profs. Beiden zijn gewend te worden gehuldigd, maar moeten nog oefenen wat betreft skills tijdens het champagnemoment.

In Het Nieuwsblad vertelt Nys over de lol die hij had met Poels. "Wout en ik hadden exact hetzelfde plan. Zonder dat we elkaar gesproken hadden. We kijken allebei naar de Formule 1. We wilden die fles opendoen zoals Lando Norris na de GP van Hongarije. Door gewoon met de onderkant te tikken tegen de grond. We deden exact hetzelfde op hetzelfde moment, maar we kregen ze niet open."

"Als zo'n fles warm genoeg staat en de druk is groot genoeg, dan springt de stop er vanzelf af. In onze verbeelding was het iets beter dan in de uitvoering zelf. We bekeken elkaar en begonnen te lachen. Wout? Een heel toffe kerel."

Mark Cavendish

Naast Poels sprak Nys ook met onder anderen Peter Sagan, die de Ronde van Hongarije reed voor een continentale ploeg, en Mark Cavendish. "Cavendish was supervriendelijk. Hij heeft me drie keer gefeliciteerd. Het was een heel leuke ontmoeting. Ik had al met Mark gekoerst, maar nooit eerder gesproken."

De Britse spurter was een voorbeeld voor Nys. "Ik ben midden in zijn gloriejaren opgegroeid. Hij is voor mij nog altijd de grootste sprinter aller tijden. Dat is geweldig als hij je komt feliciteren. Hij nam me ook mee naar voor in het peloton om de ‘boel’ af te sluiten en de koers te laten vertrekken. Heel leuk."

Nieuws
  • Cor Vos