Het leven van een klassementsleider in een grote ronde is druk. Heel druk. Terwijl hun collega's na de finish meteen de bus kunnen opzoeken om zich op te frissen en wat bij te tanken, moet Tadej Pogacar na afloop van elke etappe urenlang de pers te woord staan alvorens hij naar huis mag.
Dat is in de eerste plaats heel vervelend, maar ook niet bevorderlijk voor het herstel. Die vele interview kosten Pogacar immers veel energie. Verder kan de drager van de Maglia Rosa maar erg laat aan het diner aanschuiven.
Daags voor de koninginnenrit wilde de Sloveen geen risico's nemen. Hij wilde op tijd zijn koolhydraatvoorraad aanvullen en haalde daarom tijdens de persconferentie plots een grote kom rijst en een pot saus boven. Hij deed dat terwijl Filippo Ganna de pers te woord stond.
Ancora emotivamente scosso, in conferenza stampa Pippo Ganna dà risposte lunghe e articolate. A PogaÄar tocca attendere il suo turno, così ne approfitta per dedicarsi al suo riso condito con salsa non meglio identificata, che lui definisce «gourmet shit». pic.twitter.com/NGGcpnNSFu
— Leonardo Piccione (@ledep) May 18, 2024
Erg smakelijk zag dat diner er trouwens niet uit. Op het menu stond een halve kilo witte rijst en een sausje om die rijst binnen te krijgen. "Heel lekker”, grapte hij. “Een echte gourmet maaltijd.”
- Cor Vos