🎥 Julian Alaphilippe toont zich andermaal een kampioen en overhandigt 'maatje' Mirco Maestri pizzadoos... met een shirtje erin

De bromance tussen Julian Alaphilippe en Mirco Maestri gaat nog even door. 

Alaphilippe

Toen Alaphilippe donderdag op meer dan 120 kilometer van de meet op avontuur ging, leek het een kansloze missie te worden. Maar mede doordat hij Mirco Maestri van Team Polti-Kometa met zich meekreeg, bleef de Fransman vooruit en won hij eindelijk, na zo lang proberen, weer een grote koers.

Net na de etappe toonde Alaphilippe zich een groot kampioen. Ondanks de vele mensen om hem heen ging hij op zoek naar Maestri, die in de slotfase wel was bijgehaald door een grote groep en uiteindelijk als negende over de meet kwam. Alaphilippe bedankte zijn medevluchter uitgebreid.

Pizza

De bromance duurt voort, want voor de vijftiende etappe zocht Alaphilippe de Italiaan op bij de bus van Team Polti-Kometa om een pizzadoos met zijn gezicht erop te overhandigen aan Maestri. Geen pizza voor de etappe, want in de doos zat een shirt van Soudal Quick-Step.

"Ik wil mijn oorspronkelijke shirt houden, omdat het een grote overwinning was. Maar ik ben blij deze je te geven, en deze kun je houden."

Nieuws
  • Cor Vos