Ben O'Connor verliest zicht op podiumplaats: 'Ik worstelde met mijn ademhaling, ben niet op mijn best'

Door de dominantie van Tadej Pogacar voelt het als een overwinning om op het podium te eindigen deze Giro d'Italia. 

Connor

Voorlopig lijken Daniel Felipe Martínez en Geraint Thomas de grootste kanshebbers op de resterende plekken. Hun grootste uitdager is Ben O'Connor, die een kleine twee minuten achter Thomas staat en de laatste dagen niet op zijn hoogste niveau rondrijdt.

In gesprek met Cyclingnews vertelt hij zich niet geweldig te voelen de laatste dagen. "Ik worstelde met mijn ademhaling. Ik vocht tegen iets en was gemiddeld. Het was een beetje triest, want ik was zeker niet op mijn best. Het was heel zwaar. Met het weer, met de gevaarlijke afdaling en natte wegen was het een dag waarop je geen moment kon uitschakelen."

Zaterdag

Toch heeft O'Connor nog hoop op het podium. "Hopelijk geeft de rit van donderdag de longen een beetje rust en raak ik klaar voor de laatste dagen. Ik ben op dit moment zeker niet op mijn best, maar hopelijk kan ik tegen zaterdag weer op mijn hoogste niveau zijn."

In de Giro d'Italia-special van Wieler Revue vertelde O'Connor dat het zijn doel was om op het podium te eindigen en dat ze bij zijn ploeg Decathlon-Ag2r La Mondiale grote stappen hebben gezet afgelopen jaar.

Nieuws
  • Cor Vos