🎥 Nys wint met veel overmacht openingsrit in Ronde van Noorwegen, Van Aert lost op slotklim

Thibau Nys heeft de openingsetappe in de Ronde van Noorwegen op zijn naam geschreven. 

Nys

De eerste rit liep over een geaccidenteerd parkoers met finish op een klim van 3.9 kilometer aan 5.8% gemiddeld. Op die slotklim werd het peloton flink uitgedund. Ook voor Wout van Aert, die zijn eerste koers reed sinds zijn zware val, ging het te snel. Hij parkeerde op 1.2 kilometer van de top.

Thibau Nys en zijn ploegmakker Mathias Vacek hadden wel nog wat in de tank. De twee mannen van Lidl-Trek trokken ten aanval en niemand kon hen volgen. Vacek sleurde Nys naar boven. Op een paar honderd meter van de top nam Nys over van de Tsjech, waarna hij solo boven kwam in Voss Resort.

De Noor Ådne Holter (Uno-X) en de Fransman Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) bolden vier seconden later als tweede en derde over de finishlijn. Wout van Aert strandde op een 60e plek. Nys is logischerwijs ook de eerste leider. Beelden en uitslag:

"Ik ben enorm blij met deze overwinning”, sprak Nys in het flashinterview. Of hij op de eindzege mikt? “Vrijdag is de aankomst zeer zwaar bergop. Misschien wordt het te moeilijk voor mij, maar langs de andere kant had ik ook niet verwacht om in Hongarije die rit te winnen met die lange klim."

"Je weet dus nooit. We gaan er gewoon voor vrijdag. Ik verwacht niet dat ik erbij zal zijn voor ritwinst of kans maak om het algemeen klassement te winnen, maar ik ga gewoon all-in en dan zien we wel.”

Nieuws
  • Cor Vos