🎥 Laurance wint bergrit in Ronde van Noorwegen, onfortuinlijke Van Aert komt ten val

Axel Laurance heeft Ethan Hayter en Bart Lemmen geklopt in de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen.

Laurance

Op dag twee in de Ronde van Noorwegen stond een bergetappe met finish op Gullingen (5.5 km, 8.8%) op het programma. De rest van het parkoers was geaccidenteerd met een klimmetje van derde categorie als voornaamste hindernis.

Op 44 kilometer van de finish zagen we bij Wout van Aert plots bloed op zijn elleboog. Hij bleek buiten beeld ten val gekomen te zijn, maar de schade valt mee. Hij kon zijn weg gewoon verder zetten en de ploeg bevestigde later dat alles oké is met hun kopman. Op de slotklim moest Van Aert wel vrij snel afhaken.

Nadat Van Aert parkeerde, werd de laatste vluchter bij de lurven gegrepen. Het tempo lag hoog, waardoor ook klassementsleider Thibau Nys op 3.5 kilometer van de top moest lossen.

Op de top ging een flink uitgedund peloton sprinten om de zege. Axel Laurance trok aan het langste eind. De 23-jarige Fransman van Alpecin-Deceuninck klopte met overmacht de Brit Ethan Hayter en de Nederlander Bart Lemmen. Laurance neemt ook de leiderstrui over van Nys, die 26 seconden later als 16e over de streep bolde. Bericht wordt aangevuld...

De etappe van morgen is op maat van de snelle mannen. De enige hindernis van de dag is een klim van tweede categorie, maar de top ligt op 50 kilometer van de finish. In het algemene klassement verdedig Laurance een voorsprong van 12 seconden op zijn dichtste belager Bart Lemmen en 26 seconden op Thibau Nys.

Nieuws
  • Eurosport