Roxane Knetemann: 'Vind dat Vollering zichzelf een beetje een Calimero-complex aanpraat'

Roxane Knetemann is de gasthoofdredactrice van onze Tourspecial. Uiteraard spraken we haar uitgebreid. Zoals we haar kennen, neemt ze geen blad voor de mond!

roxane knetemann en marianne vos

Onze superdikke Tourspecial ligt in de winkel. En deze editie is extra speciaal, want niemand minder dan Roxane Knetemann is onze gasthoofdredactrice. Samen met haar presenteren we vol trots uiteraard alles wat je moet weten over het parkoers. De gids staat ook boordenvol met interviews en reportages met/over iedereen die ertoe doet in de Tour de France (Femmes).

Last but not least spraken we ook met Roxane zelf. Hieronder lees je alvast een fragment uit dat interview, over Demi Vollering. Knete De hele 212 (!) tellende Tourgids bestel je hier!

We moeten het toch even over Demi Vollering hebben. De Tourwinnares. Maar dit voorjaar wilde het niet echt vlotten. Wat is er aan de hand?

“Vollering heeft weleens door laten schemeren in een interview dat ze graag wil dat er ook eens voor haar wordt gereden. Maar het hele punt is dat Vollering moet leren wat tactischer te gaan rijden. Kopecky kan een overtalsituaties als de beste uitspelen."

"Als je een ploeg wil hebben die helemaal voor jou rijdt, moet Demi inderdaad gewoon weggaan. Ze is een supergoede renster die het liefste wil worden afgezet bij een bepaald punt. Kopecky zorgt vaak dat ze al weg is, waardoor Vollering vervolgens de benen moet stilhouden.”

Op het WK in Glasgow was Kopecky toch echt de beste?

“Dat parkoers in Glasgow was wel veel meer op het lijf van Kopecky geschreven. Maar ook daar liet Vollering op tactisch vlak zoveel steken vallen. Dat is echt haar achilleshiel. Ik vind dat Vollering zichzelf een beetje een Calimero-complex aanpraat. ‘Ik ben klein, zij zijn groot’.”

Zitten er niet gewoon teveel kapiteins op één schip bij SD Worx?

“Het zijn allemaal winnaars met een bepaald ego en haantjesgedrag. Het is voor het wielrennen helemaal niet slecht als één van de drie bij de ploeg weggaat.”

Magazine
  • Cor Vos