'Froome miste Tour de France 2023 door intern conflict met Michael Woods, dit jaar doet Froome op last van ploegbaas wél mee'

Chris Froome miste vorig jaar de Tour de France, maar zal er dit jaar wel bij zijn in Frankrijk. 

Froome

De viervoudig-winnaar van de Tour de France is al jaren niet meer de renner die hij ooit was. Toch gelooft de Brit zelf nog in succes in de Tour de France. Daarom was het een hard gelag voor hem dat hij de grootste koers ter wereld aan zich voorbij zag gaan. Hij werd niet geselecteerd door zijn ploeg Israel-Premier Tech.

L'Équipe schrijft dat Froome de Tour de France van 2023 moest missen doordat mede-kopman Michael Woods een volledig ploeg in dienst wilde hebben. Een ploeg zonder Froome. "Chris kende daarop een slechte periode. Hij zag die klap niet aankomen", aldus een naaste die geciteerd wordt door de Franse krant.

Zelf reageerde Froome op X op het nieuws. "Dat is nieuws voor me, hoe is dat voor jou, Michael Woods?"

Publiciteit

Woods won op prachtige wijze de rit naar de Puy-de-Dôme, maar speelde in het algemeen klassement geen rol van betekenis. Je zou zeggen dat de Tour de France voor een ProTeam als Israel-Premier Tech geslaagd zou moeten zijn met ritwinst, maar dat was niet het geval.

Ploegbaas Sylvan Adams was niet te spreken over de prestaties, omdat ritwinst van Woods qua publiciteit veel minder waarde zou hebben dan de aanwezigheid van Froome.

Froome is er dit jaar op last van de ploegbaas dan ook sowieso bij. In tegenstelling tot Woods, 'die minder in de plannen van de staf past', zo schrijft L'Équipe enigszins cryptisch. Dat Froome dit jaar nog niets heeft laten zien, maakt de ploeg niets uit. Hij werd 27ste in de Ronde van Rwanda en viel vervolgens uit de Tirreno-Adriatico met een breuk in zijn pols.

Nieuws
  • Cor Vos