Magnus Cort stormt in laatste 200 meter langs vroege vluchter Bruno Armirail en wint rit twee in Dauphiné

Magnus Cort heeft de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. 

Cort

De tweede etappe was er eentje met vooral in de slotfase de nodige hoogtemeters. Op het oog een kans voor aanvallers. Filippo Conca, Mathis Le Berre, Jonas Gregaard, Xandro Meurisse en Bruno Armirail trokken ten aanval. Die laatste ging op de voorlaatste helling er in zijn eentje vandoor. De Franse hardrijder van Decathlon Ag2r-La Mondiale hield knap stand, maar had één ongeluk.

Dat ongeluk heette Aleksandr Vlasov, die in dienst van Primoz Roglic flink doortrok en ervoor zorgde dat de voorsprong van de Fransman werd gehalveerd. Door het tempo van Vlasov kwam leider Mads Pedersen, die een zeer knappe klim reed, in de problemen. De Deen verloor de aansluiting, maar lag niet heel ver achter op de groep met favorieten bij het ingaan van de laatste zes kilometer.

Spannende slotkilometer

Na Vlasov zette Tim Wellens (UAE Team Emirates) zich op kop van het uitgedunde peloton. Echt jacht maken op Armirail leek hij desondanks niet te doen, want de Fransman liep weer een aantal seconden verder uit op de achtervolgers. Armirail is een zeer goede tijdrijder en dat bleek, want het vervolgens weer achtervolgende BORA-hansgrohe had de handen vol aan 'm.

Met nog twee kilometer te gaan had hij nog een voorsprong van twintig seconden, maar de slotfase liep wél vals plat omhoog. Zodoende werd het zeer, zeer spannend. Uno-X Mobility nam in de slotkilometer over van BORA-hansgrohe. Armirail leek het te gaan halen, maar met nog tweehonderd kilometer te gaan werd hij toch bijgehaald. In de sprint was het Magnus Cort die Primoz Roglic en Matteo Jorgenson wist te verslaan.

Nieuws
  • Cor Vos