Ide Schelling vecht in Dauphiné voor plekje in Tourselectie: 'Ik moet mezelf laten zien'

Ide Schelling hoopt via een sterke Dauphiné een plekje in de Tourploeg van Astana te bemachtigen.

Ide Schelling bolletjestrui

In de voorbije winter stapte Ide Schelling over van Bora-Hansgrohe naar Astana, maar veel koersen reed hij nog niet. De Hagenaar kampte met een onbekend virus dat hem in april vroegtijdig deed afstappen in de Ronde van het Baskenland.

Het virus hield hem wekenlang aan de kant en zelfs trainen lukte niet. "Er was heel duidelijk iets aan de hand", verklaarde Schelling in een interview met het AD. Later bleek het om een virusinfectie te gaan, dat veel weg heeft van de ziekte van Pfeiffer. "Of dat het was, durf ik niet met zekerheid te stellen. Wel weet ik dat ik er veel last van had."

Classic Dauphineetje

Nu voelt Schelling zich weer fit en droomt hij van de Tour. Via een sterke Dauphiné hoopt hij zich in de selectie van Astana te rijden en deel uit te maken van de ploeg rondom Mark Cavendish. "Maar door de afgelopen maanden is dat nog geen vanzelfsprekendheid. De achtste plek in de ploeg is nog open, dus het wordt een classic Dauphineetje waar ik mezelf moet laten zien."

Schelling reed in 2021 zijn eerst en enige Tour de France, waarin hij zich ontpopte als Nederlandse publiekslieveling. In de eerste etappe veroverde hij dankzij een oude indianentruc de bollentrui en in de dagen daarna verdedigde hij deze met verve. Uiteindelijk droeg hij de begaamde bollen tot en met de zevende etappe.