Tadej Pogacar over Giro-herstel: 'Een schaal van 1 tot 10 hoe moe ik was? Als het WK 2023 een 10 was, dan de Giro een 6 of 7'

Tadej Pogacar won met groot gemak de Giro d'Italia en focust zich nu op de Tour de France. 

Pogacar

Een ruime week na het einde van de Giro d'Italia schoof Pogacar aan bij de podcast van Geraint Thomas, die in Italië een van de concurrenten was. Het ging onder meer over het herstel na de eerste grote ronde van het jaar. "Voor mij was het makkelijk om te herstellen in de vijf dagen na de Giro", lachte Pogacar, die reageerde op een opmerking van Thomas dat het moeilijk is om te herstellen als je kinderen hebt.

Wat heeft Pogacar gedaan in de week nadien? "Ik heb samen met mijn vriendin Urska lekker gechilld op de bank voor vijf dagen lang. Eten besteld en dat soort dingen."

Vervolgens kreeg Pogacar de vraag hoe moe hij was geweest op een schaal van één tot tien. "Als het WK van vorig jaar in Glasgow een tien was, dan was het nu een zes of een zeven. Mentaal was ik een stuk beter, maar fysiek was ik ook wel redelijk op."

Manier van koersen

In de Giro d'Italia reed Pogacar op sommige dagen met de rem erop. "Tot de Giro dacht ik in koers: ik ga iedere race vol gas. Van start tot finish. Ik hou ervan om op die manier te koersen, maar deze Giro wilde ik sommige dagen iets rustiger aan doen. In de UAE Tour werd ik vroeger boos als je vijf uur aan 150 watt reed op het vlakke, maar nu waardeer ik het als het eens iets makkelijker is."

Tijdens de Giro d'Italia zat ook de Tour de France al in zijn hoofd. "Ik heb in december al gekeken naar het parkoers en heb zelfs een aantal verkenningen gedaan. De twee maanden voor de Giro focuste ik me even niet op de Tour, maar deze week gaat de focus weer op de Tour en ga ik richting Isola op trainingskamp."

Nieuws
  • Cor Vos