Assistent-bondscoach Serge Pauwels: 'WK-parkoers is meer iets voor Evenepoel dan voor Van Aert'

Serge Pauwels komt met interessante informatie over het wereldkampioenschap. 

Evenepoel

De Belgische delegatie, met bondscoach Sven Vanthourenhout en diens assistent Serge Pauwels, verkende deze week het WK-parkoers in en rondom Zürich. En het bleek zwaarder dan verwacht, aldus Pauwels in gesprek met Sporza. "Bij het begin van de lokale ronde heb je een klim in twee trapjes, met eerst een best steil stuk van een paar 100 meter aan 12 à 14 procent."

Daar blijft het echter niet bij. "Dan kom je op een grotere weg die eerst relatief vlak is en dan overgaat in 1,5 km aan 8 à 9 procent. Het is niet zomaar een heuveltje of een Berendries. Neen, het is echt wel klimmen."

"De opeenvolging van de hellingen valt wel mee, maar door de afstand wordt het sowieso slopend. En die klim in twee trapjes is echt wel zwaarder dan ik op voorhand gedacht had. Het is echt een zware omloop."

Wout van Aert

Met Wout van Aert en Remco Evenepoel heeft de Belgische ploeg twee troeven die bijna overal topfavoriet zijn. "Ik denk dat het iets meer voor Remco is. Het is veel klimmen en op zulke lastige momenten kan hij nog die extra versnelling plaatsen. En op de brede wegen kan hij ook in zijn tijdrijdersstijl wegrijden op dat parkoers."

Er is nog een renner waaraan Pauwels denkt: Maxim Van Gils. De coureur van Lotto-Dstny werd dit jaar onder meer zevende in Milaan-Sanremo en vierde in Luik-Bastenaken-Luik. "Zoals hij dit voorjaar gereden heeft, kan hij daar zeker iets gaan doen. Remco en Wout ook. Maar de selectie is natuurlijk de bevoegdheid van Sven Vanthourenhout."

Het WK wordt georganiseerd van 21 september tot en met zondag 29 september. Op de laatste dag is de wegkoers voor de mannen, die vorig jaar natuurlijk werd gewonnen door Mathieu van der Poel.

Nieuws
  • Cor Vos