Nieuw sportief management Visma | LAB bestaat uit deze 5 'exceptionele professionals'

De Nederlandse ploeg heeft het vertrek van Merijn Zeeman intern opgevangen en komt met vijf-koppig sportief management.

Grischa Niermann Visma | lab

Per 1 oktober van dit jaar zal het sportief management van Visma | Lease a Bike bestaan uit vijf personen met ieder hun eigen verantwoordelijkheid. Dat meldt de ploeg op haar website.

Het kwintet bestaat uit Grischa Niermann, Jacco Verhaeren, Mathieu Heijboer, Patrick Broe en Robbert de Groot. Het management wordt geleid door Richard Plugge. "Ik ben trots dat we deze exceptionele professionals aan boord hebben", aldus de CEO van Visma | LAB in het persbericht.

"We wilden het vertrek van Merijn Zeeman intern oplossen", gaat Plugge verder. "Daarom hebben we dat neergelegd bij onze gekendespecialisten, die dat in nauwe samenspraak zullen doen."

Rolverdeling

Grische Niermann wordt eindverantwoordelijk over de wedstrijdstrategie en -selecties. Ook zal de Duitser ploegleider blijven in diverse koersen. Mathieu Heijboer was al 'head of performance' en zal wordt nu hoofd op het gebied van materiaal en training.

Jacco Verhaeren werd met zijn innovatieve blik als topcoach in de zwemsport dit jaar al betrokken bij Visma | LAB. Met zijn expertise wordt hij 'de coach van de coaches' en zal hij optreden als verbinder tussen de mannenploeg en de vrouwenploeg.

Robbert de Groot wordt eindverantwoordelijke op het gebied van talentontwikkeling. De Nederlander blijft zich bezighouden met het Development Team dat renners als Olav Kooij en Tim en Mick van Dijke voortbracht.

Patrick Broe is het laatste lid van het sportief management. Hij behoudt hierin zijn adviserende rol op het gebied van wedstrijdstrategie en het aantrekken van talenten bij de mannen en de vrouwen.

Nieuws
  • Cor Vos