Patrick Lefevere over klimprestatie Remco Evenepoel: 'Zoals ik vooraf had ingeschat'

De teambaas van Soudal - QuickStep geeft zijn visie het klimniveau van zijn kopman in de Dauphiné.

Evenepoel na bergrit

Remco Evenepoel kon Primoz Roglic niet volgen in de eerste zware bergrit van het Critérium du Dauphiné. Voor de ploegbaas van Soudal Quick-Step was dit geen verrassing. "Zijn klimprestatie was degelijk", aldus Patrick Lefevere in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad.

"Dat hij bergop nog altijd een beetje achterstand heeft, is niet meer dan normaal", doelt Patlef op de lange herstelperiode sinds de val in de Ronde van het Baskenland. "Het niveau van Remco is zoals ik het vooraf had ingeschat."

In de finale hield Evenepoel de schade nog beperkt. Dankzij hulp van ploegmakker Mikel Landa en door op eigen tempo boven te komen werd de Vueltawinnaar van 2022 uiteindelijk achtste op 42 tellen van ritwinnaar Roglic.

"Voor de Dauphiné heb ik alle journalisten al verteld dat onze renners pas top moeten zijn bij de start van de Tour. Mocht Remco nu al op zijn beste niveau zitten, dan hebben we een probleem."

Isola

Na de Dauphiné gaat Evenepoel met de Tourploeg op stage naar Isola 2000 om aan de laatste procentjes te werken. "In gewicht zit Remco nu bijvoorbeeld nog niet op Tourniveau. Er moet nog anderhalve kilo af, wat hem doorgaans vlot gaat."

Na de Dauphiné is het nog drie weken tot de start van de Tour de France op 29 juni. De 24-jarige Evenepoel gaat er van start als klassementskopman.