Vermoeide Evenepoel kampt met vervelend kwaaltje: 'Als ze echt voluit gaan, zal het voor mij net te veel zijn'

De Belgische kampioen kan maar hopen dat er tijdens de Tour niet te veel pollen in de lucht hangen.

Evenepoel

Zaterdag wordt in het Critérium du Dauphiné de koninginnenrit verreden. De renners moesten deze ochtend vroeg uit de veren, want om 10.30 uur werd in Albertville al het startschot gegeven. De oogjes van Remco Evenepoel waren nog kleiner dan die van zijn collega's, want hij heeft er een woelige nacht opzitten.

"Ik heb enorm veel last van de ogen en we sliepen in een hotel met een stoffen tapijt", vertelt de Belgische kampioen voor de start aan Het Nieuwsblad. "Dat maakt het voor mij niet eenvoudiger: ik ben zeer allergisch voor stofmijt en pollen, dus ik praat een beetje door m’n neus. We hebben daar jammer genoeg niks aan te regelen.”

Hotels worden door de organisatie toegewezen aan de deelnemende teams. "Het is moeilijk om aan de organisatie te vragen dat zij ervoor zorgen dat we een hotel zonder tapijt hebben. We hadden wel een machine in de kamer die de lucht iets properder maakt, maar het is geven en nemen op dat vlak. Ik voel me niet ziek."

Zware etappe

Evenepoel hoopt vandaag vooral te overleven. Met ritwinst is hij niet bezig. "Ik verwacht wel dat ik niet zal meedoen voor etappewinst. De klim is nog zwaarder dan die van gisteren. Ik denk wel dat ik de eerste col kan overleven onder hoog tempo, maar vanaf ze echt voluit gaan, zal het voor mij nog net te veel zijn."