'Hoopgevende berichten rondom Van Aert en Vingegaard, die tijdrittrainingen opvoert en door privéredenen Vuelta niet zou kunnen rijden'

De grote vraag is of Jonas Vingegaard en Wout van Aert er over een paar weken bij zijn in de Tour de France. 

Vingegaard

De beslissing of de twee kopmannen afreizen naar Firenze zal pas laat worden gemaakt, maar de laatste berichten zijn hoopgevend. Deense en Italiaanse media melden namelijk dat de Tourwinnaar van de voorbije twee jaar de tijdrittrainingen de voorbije tijd flink heeft opgeschroefd.

De Tour de France start over ruim twee weken. Na zijn val in de Ronde van Baskenland is het een race tegen de klok geworden voor Vingegaard om erbij te zijn in de Tour de France. Sinds hij weer op de weg fietst, zijn er voorlopig enkel positieve signalen uit het kamp van Team Visma | Lease a Bike gekomen.

Midden mei vertelde trainer Tim Heemskerk al het volgende over het herstel van Vingegaard: "Elke keer dat we berichten van hem krijgen, wordt gezegd dat hij zo snel verbetert. Dat was de afgelopen zes jaar ook al als er iets was voorgevallen." Op dat moment trainde Vingegaard nog in Denemarken.

Wout van Aert

Na een korte periode op Mallorca trok Vingegaard eind mei naar Tignes, terwijl hij op Mallorca tegen een Deense atleet zou hebben gezegd dat hij gaat starten in de Tour de France. Team Visma | Lease a Bike maakte in berichtgeving telkens een kanttekening. Een kleine tegenslag of ziekte zou het proces richting de Tour de France al de verkeerde kant kunnen opduwen.

De laatste week vertelde Mathieu Heijboer dat de kans iets groter is dat Vingegaard wél gaat dan niet. Het Laatste Nieuws schrijft overigens dat er nog een belangrijke reden is dat Vingegaard per se naar de Tour de France wil: deelname aan de Vuelta a España zou door privéredenen niet door kunnen gaan.

Dan is er nog Wout van Aert. Ook de Belg werkt momenteel in Tignes aan zijn conditie. In tegenstelling tot Vingegaard heeft hij alweer koers in zijn benen na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen. Ook met Van Aert zou het de goede kant opgaan en ook hij kan inmiddels zeer serieuze trainingsarbeid verstouwen.

Nieuws
  • Cor Vos