Koers in Denemarken! Nieuwe World Tour-wedstrijd toegevoegd aan kalender van 2025

Volgend seizoen staat er voor het eerst een World Tour-koers in Denemarken op de kalender: de GP Copenhagen.

World Tour Denemarken

De wielersport staat in Denemarken al jaren in volle bloei. Het land was al eens gastheer van de Giro, de Tour en van het WK. Daarnaast heeft met tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard natuurlijk een groot boegbeeld in handen. Om de populariteit van de sport een nieuwe boost te geven krijgt Denemarken nu ook een eigen World Tour-koers.

De UCI publiceerde eerder vandaag de World Tour-kalender voor 2025. Hierop prijkt de GP Copenhagen als nieuwe wedstrijd. De Deense eendagskoers wordt zowel door de mannen als door de vrouwen verreden.

De GP Copenhagen staat in het weekend van 21 en 22 juni op het programma, tegelijk met het slotweekend van de Ronde van Zwitserland. De dames rijden hun eerste editie op de zaterdag, terwijl de heren op zondag aan de beurt zijn.

Voor de sprinters?

Details over de wedstrijd zelf zijn nog niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat de kans groot is dat dit er eentje voor de sprinters gaat worden. Zoals de naam doet vermoeden wordt de nieuwe World Tour-koers namelijk verreden rond de Deense hoofdstad, waar het landschap veelal plat is.

De plek op de kalender is ideaal om een mooi deelnemersveld aan te trekken. Twee weken later volgt namelijk de Tour de France, waardoor de GP Copenhagen een ideale voorbereidingskoers is voor de sprinters die de Tour rijden.

World Tour-kalender

Buiten de toevoeging van de Deense eendagskoers om is er niets noemenswaardigs te melden over de World Tour-kalender van volgend jaar. Alle wedstrijden die er in 2024 op stonden staan er in 2025 ook op. Ook aan de plek op de kalender van iedere afzonderlijke World Tour-koers is niet getornd.

Nieuws
  • Cor Vos