Uno-X Mobility maakt Tour de France-selectie wereldkundig! Gebalanceerde ploeg met Kristoff en Cort als kopmannen

Uno-X Mobility heeft als eerste zijn selectie voor de Tour de France officieel bekendgemaakt. 

Cort

De kopman van de Noorse ploeg is Alexander Kristoff, die al drie keer een rit won in de Tour de France en de laatste weken weer behoorlijk in vorm aan het raken is. Hij won onlangs de Elfstedenronde, Antwerp Port Epic Classic en de Heistse Pijl. Kristoff zal vooral in de massasprints worden uitgespeeld.

Magnus Cort is ook snel, maar de Deen, de enige van de Tourploeg, kan ook een heuveltje overleven. Hij is de ideale renner voor overgangsetappes. Cort, die afgelopen winter overkwam van EF Education-EasyPost, won onlangs nog een etappe in de Dauphiné.

Uno-X Mobility is sowieso in de winning mood, want afgelopen weekend voegde Søren Waerenskjold de Baloise Belgium Tour toe aan zijn palmares. Waerenskjold kan een rol spelen in massasprints, maar zal ongetwijfeld ook op zoek gaan naar eigen succes.

Net als de eerste drie renners van de ploeg won ook Jonas Abrahamsen onlangs een koers. De Noor is een hardrijder pur sang en beloonde zich een paar weken geleden met winst in de Brussels Cycling Classic. Rasmus Tiller won de afgelopen weken niet, maar hij geldt net als Abrahamsen als een echte hardrijder.

Algemeen klassement

Tobias Halland Johannessen is de troef van Uno-X Mobility wat betreft het algemeen klassement. Vorig jaar eindigde hij dertigste in het algemeen klassement, terwijl hij zich dit jaar ook al een aantal keren van zijn beste kant heeft laten zien. Zo werd Johannessen onder meer zesde in de Waalse Pijl.

De laatste twee overgebleven plekjes worden ingevuld door Odd Christian Eiking, die Johannessen zal moeten bijstaan in het gebergte, en het toptalent Johannes Kulset. De pas twintigjarige Kulset is een van de grootste Noorse talenten. Onlangs werd hij nog onterecht gediskwalificeerd in de Ronde van Slovenië, omdat hij afgedaald zou hebben op zijn bovenbuis.

Nieuws
  • Cor Vos