Wout Poels mocht niet naar de Giro, maar blijft positief: 'Een nieuwe rit in de Tour is ook leuk'

Nadat hij verrassend genoeg niet werd geselecteerd voor de Giro, richt Wout Poels zijn pijlen nu op een nieuwe deelname aan de Tour de France.

Wout Poels

Na zijn ritzeges in de Tour en Vuelta vorig jaar had Wout Poels voor 2024 een rit in de Giro op zijn wensenlijstje staan. Hij werkte het hele jaar toe naar de Italiaanse ronde, maar Bahrain Victorious hield hem op het laatste moment toch buiten de selectie.

Giro d'Italia

Zoals we hem kennen, blijft Poels positief richting zijn ploeg als het gaat om de niet-selectie in de Giro. "Ik vond het natuurlijk heel jammer, want ik was er graag naartoe gegaan", vertelde de 36-jarige Limburger aan In de Leiderstrui. "Ze wilden een iets jongere ploeg in de Giro en hebben uiteindelijk met Antonio Tiberi zijn witte trui en vijfde plaats ook gewoon heel goed gereden."

Het missen van de Giro was natuurlijk een flinke domper voor Poels, maar hij wist zijn focus snel te verleggen. "Ik had er voor mijzelf een mooi doel van gemaakt om een rit te winnen, maar proberen om een nieuwe rit te winnen in de Tour is ook leuk", kijkt de klimmer vooruit.

Tour de France

Poels richt zich nu dus volledig op de Tour en gaat er vanuit dat hij daar wel mag starten. "Zo niet, dan stort het wel eventjes in", spreek hij eerlijk. Na de Giro moest hij zijn plannen omgooien en reed hij de Rondes van Hongarije en Zwitserland. Over zijn vorm zegt de Nederlander: "Het is nog niet helemaal top, maar ik voel me goed en het gaat elke dag beter."

Alvast vooruitblikkend op zijn elfde deelname aan de Ronde van Frankrijk weet Poels precies wat er van hem verwacht wordt. "Als ik ga, dan zal dat op dezelfde manier als vorig jaar zijn", spreekt de renner van Bahrain Victorious. "Ik moet vooral de ploeg helpen en zal zelf wellicht voor een rit gaan."

Poels verwacht te moeten knechten voor Pello Bilbao, Jack Haig en Santiago Buitrago. Vooral van zijn 24-jarige Colombiaanse kopman heeft hij hoge verwachtingen. "Santiago reed vorig jaar al goed, maar hij heeft dit jaar wel een stappie gemaakt. In Parijs-Nice reed hij bijvoorbeeld heel goed. Ik ben heel benieuwd hoe hij nu voor de dag gaat komen", sprak de oud-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.