Israel-Premier Tech wederom zonder Chris Froome in Tour de France, Gee en Ackermann kopmannen

Israel-Premier Tech is de volgende ploeg die zijn selectie voor de Tour de France heeft onthuld. 

Froome

De kopmannen van de ploeg luisteren naar de namen Derek Gee en Pascal Ackermann. Die laatste zal in de sprint succes moeten brengen, terwijl die eerste in de bergen en wellicht zelfs in de strijd om het algemeen klassement een troef wordt voor Israel-Premier Tech.

Gee reed onlangs een geweldige Dauphiné, waarin hij derde werd en meekon met de allerbeste klimmers ter wereld. Dat deed de Canadees nooit eerder, waardoor het nu de vraag is of hij dat ook kan in een ronde van drie weken. Binnen Israel-Premier Tech zijn ze (voor de toekomst) in elk geval overtuigd van Gee de ronderenner.

Ackermann zal in de sprints vertrouwen op de kwaliteiten van Jake Stewart en Guillaume Boivin. De sprinttrein van Israel-Premier Tech heeft voorlopig nog geen beklijvende indruk achtergelaten. Ackermann, die vorig jaar overkwam van UAE Team Emirates, heeft dit seizoen nog niet kunnen winnen.

De Tourploeg van Israel - Premier Tech

Naast de genoemde namen starten ook Jakob Fuglsang, Hugo Houle, Krists Neilands en Stephen Williams namens Israel-Premier Tech. Zeker die laatste is een interessante renner in de zwaardere overgangsetappes. Williams won eerder dit jaar de Tour Down Under en Waalse Pijl.

Chris Froome

De meest opvallende afwezige is Chris Froome, die in de Dauphiné niet kon aantonen goed genoeg te zijn voor een plaats in de Tour de France-selectie. Het is een volgend hoofdstuk van de totaal mislukte samenwerking met Israel-Premier Tech, waar Froome vijf miljoen euro per jaar zou opstrijken.

Onlangs werd gezegd dat de sponsor Froome koste wat het kost aan de start zou willen hebben, maar dat blijkt dus niet waar. Vorig jaar miste Froome de Tour de France ook al.

Een andere opvallende afwezige is de Belg Dylan Teuns, die dit seizoen ijzersterk was in de Ronde van Vlaanderen en onlangs in de Dauphiné nog 21ste werd.

Nieuws
  • Cor Vos