Jasper Philipsen verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck: 'Ons verhaal is nog niet uitgeschreven'

De kogel is door de kerk: Alpecin-Deceuninck en Jasper Philipsen blijven elkaar nog wat langer trouw.

Philipsen

Jasper Philipsen blijft dan toch nog wat langer bij Alpecin-Deceuninck. De Belgische topsprinter verlengde zijn contract bij de gebroeders Roodhooft tot en met 2028. Dat kondigde hij zelf aan op een persconferentie van zijn ploeg.

Zijn contract liep dit seizoen ten einde en Philipsen wist niet zeker of hij wel wilde blijven. Er waren immers meerdere ploegen (onder meer zijn ex-ploeg UAE Team Emirates) die aan zijn mouw trokken. Philipsen besloot uiteindelijk om de ploeg waar hij zijn grootste successen boekte trouw te blijven.

"Ik mag een verlenging aankondigen... De verlenging van sponsor Brustor voor een jaar”, grapte de 'Vlam van Ham' op de persconferentie. Op die aankondiging zat de aanwezige pers natuurlijk niet te wachten.

“Het is een sidenote dat ik nog vier jaar heb verlengd bij de ploeg”, ging Philipsen verder. “Tot en met 2028. Ik ben heel tevreden. Ons verhaal is nog niet uitgeschreven. Vier jaar is nog lang, maar een leuke periode om lang sportief samen te werken en samen nog meer succes te realiseren.”

Palmares

Philipsen heeft inmiddels een fraai palmares opgebouwd met 46 profzeges. Het gros daarvan zijn sprintzeges. Vorig jaar won hij de groene puntentrui in de Tour en afgelopen voorjaar schreef hij Milaan-San Remo op zijn naam.

Nieuws
  • Cor Vos