Mollema wederom gepasseerd voor Tour de France, Lidl-Trek geeft Mads Pedersen meer steun mee

Bauke Mollema is er niet bij in de Tour de France. Hij is net als vorig jaar gepasseerd. 

Mollema

Mollema reed nochtans een goed voorjaar met onder meer een zevende plek in de Amstel Gold Race en een dertiende plaats in Luik-Bastenaken-Luik. Ook de Ronde van Zwitserland begon de veteraan van Lidl-Trek uitstekend met een dertiende plaats in de tijdrit, maar daarna werd hij ziek.

Op het NK tijdrijden kwam hij flink te kort, maar tijdens de wegrit liet hij zien toch over aardige vorm te beschikken. Hij zat in een goede vlucht, maar doordat Bart Lemmen van Team Visma | Lease a Bike besloot om niet mee te rijden, werd die poging tenietgedaan.

Vorig jaar miste Mollema de Tour de France ook al doordat hij werd gepasseerd door zijn ploeg. Net als Mollema zal ook Sam Oomen niet aan de start staan in Firenze. De Brabander maakte wel deel uit van de voorselectie.

Geen Geoghegan Hart

Wie er ook niet bij is: Tao Geoghegan Hart. De Brit moest de kopman voor het algemeen klassement worden, maar hij kwam ten val in de Dauphin├ę en werd vervolgens ziek. Starten in de Tour de France werd zodoende te kort dag voor de Giro-winnaar van 2020.

Steven de Jongh: "Omdat Geoghegan Hart helaas niet kan starten, hebben we extra steun toegevoegd voor Mads Pedersen om voor etappezeges te gaan. Maar we hebben ook een team samengesteld met op hun eigen manier veel ervaring en talent."

De Tourselectie van Lidl - Trek

Met Pedersen is meteen de grote man van Lidl-Trek genoemd. Hij krijgt in steun de volgende renners mee: Jasper Stuyven, Tim Declercq, Ryan Gibbons en Toms Skujins. Al kan die laatste in overgangsetappes ook zelf een en ander uitrichten. De ploeg wordt gecompleteerd door Julien Bernard, Carlos Verona en Giulio Ciccone, die vorig jaar de bollentrui wist te winnen.

Nieuws
  • Cor Vos