INEOS Grenadiers met Carlos Rodríguez, Egan Bernal, Tom Pidcock én Geraint Thomas naar Tour de France

INEOS Grenadiers heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. 

INEOS

Die selectie mag er zijn. Ze mogen dan wel niet meer met een topfavoriet van start gaan, zoals vroeger vaak het geval was, maar de Britse formatie heeft met Geraint Thomas, Carlos Rodríguez, Tom Pidcock en Egan Bernal verschillende renners in de gelederen die een top 10 in het algemeen klassement kunnen rijden.

Thomas (2018) en Bernal (2019) wonnen de Tour de France al eens. Die eerste gaat na zijn derde plaats in de Giro d'Italia in Frankrijk normaal gesproken voor een etappezege, terwijl Bernal vertelt zo competitief mogelijk te willen zijn. "Ik wil iemand zijn die een verschil kan maken in de race."

"Als ploeg willen we winnen en hebben we meerdere renners die het goed kunnen doen. Het gaat belangrijk zijn om meerdere kaarten te hebben, vooral in de tweede en derde week. Als we met meerdere renners hoog in het klassement kunnen blijven, dan kan het strategisch worden."

Pidcock heeft al meermaals aangegeven dat hij dolgraag een algemeen klassement wil rijden in de Tour. Hij werd onlangs zesde in de Ronde van Zwitserland. Al spreekt de Brit vooral over etappezeges. "Ik heb al eens een etappe gewonnen en dat zou ik graag nog eens doen, want het was een van mijn beste dagen op de fiets ooit."

Met speciale interesse kijkt Pidcock naar het zware openingsweekend. "De eerste etappes van dit jaar geven een grote kans, maar uiteraard zijn er heel veel renners die zich focussen op die eerste gele trui."

Helpers

De grootste kans op succes in het algemeen klassement is misschien wel Rodríguez, die vorig jaar de rit over de Joux Plane won en vijfde werd in het eindklassement. Afgelopen weken showde hij in vorm te zijn. Hij won een rit in de Dauphiné en finishte uiteindelijk als vierde.

"Mijn voorbereiding is heel goed gegaan, en ik heb er vertrouwen in dat ik in de best mogelijke vorm aan de Tour start. De benen voelen goed en mijn lichaam reageert goed. Zo'n sterke ploeg rondom me zal ook helpen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen als team."

De Tourselectie van INEOS Grenadiers

Naast de vier genoemde renners heeft INEOS Grenadiers ook de volgende renners geselecteerd: Laurens De Plus, onlangs nog vijfde in de Dauphiné, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski en Ben Turner.

Nieuws
  • Cor Vos