Frank van den Broek grote verrassing in Tour de France-selectie Team dsm-firmenich PostNL

Team dsm-firmenich PostNL heeft de Tour de France-selectie compleet. 

Broek

Van den Broek rijdt pas zijn eerste volledige seizoen op WorldTour-niveau. Sterker nog, in 2022 reed hij nog op clubniveau. De Warmonder maakt een razendsnelle ontwikkeling door. Dit seizoen won hij de Ronde van Turkije, terwijl hij zich in de Ronde van Zwitserland liet opmerken door zijn aanvallende rijstijl.

Op het trainingskamp in januari sprak Wieler Revue met hem. We vroegen hem onder meer naar het plan van de Nederlandse ploeg met hem. "Het plan is om een divers programma te rijden om op die manier erachter te komen wat me het beste ligt.

"Ik wil me komend jaar ontwikkelen als klimmer, maar over een jaar kan het zomaar anders zijn. Het klassieke werk trekt me ook, maar ik kan ook zomaar pure klimmer worden. Ik ben 68 kilogram, maar ik heb nog de nodige marge in mijn gewicht."

Van den Broek is een van de vier Nederlanders in de selectie van de formatie van Iwan Spekenbrink, want ook Fabio Jakobsen, Bram Welten en Nils Eekhoff staan aan de start in Firenze.

Debuut Onley

De andere vier selectieleden zijn de ervaren renners John Degenkolb, Romain Bardet en Warren Barguil en het Britse toptalent Oscar Onley. Die laatste maakt zijn debuut in de Tour de France en eindigde onlangs nog achtste in de Ronde van Zwitserland. Het rijden van een algemeen klassement is echter geen prioriteit bij de ploeg, die vooral etappezeges nastreeft.

Ploegleider Matthew Winston: "We hebben een dynamische groep renners die daar helemaal klaar voor is. We zullen op een slimme manier moeten bepalen wanneer en waar we onze energie gebruiken om onze kansen te maximaliseren."

De Tourselectie van Team dsm-firmenich PostNL

"In de pure sprints is Fabio onze afmaker, met John, Bram en Nils als zijn laatste lead out-mannen. Het is fijn dat Nils weer terug is na zijn herstel van zijn hersenschudding. Hij is gemotiveerd en klaar om zijn werk te gaan doen in de sprints. In de heuvels en bergen hebben we Romain, Warren, Frank en Oscar bij ons."

Nieuws
  • Cor Vos