Met deze 5 dark horses kun jij het verschil maken in je Tour de France-pooltje!

De pooltjes-stress zal langzaamaan beginnen toe te nemen. Deze 5 tips kunnen het verschil maken! 

Aranburu

1) Alex Aranburu

Op indrukwekkende wijze won Alex Aranburu onlangs een etappe in de Ronde van België. Op de Muur van Durbuy was hij duidelijk de sterkste. Zijn hoogvorm trok hij afgelopen weekend door met winst op het Spaans kampioenschap. Aranburu is snel, maar kan ook een heuveltje overleven.

Sowieso is de renner van Movistar al heel het jaar goed in vorm, want in het voorjaar eindigde hij ook al veertiende in Luik-Bastenaken-Luik en tweede in Eschborn-Frankfurt.

2) Oscar Onley

Bij Team dsm-firmenich PostNL gaan ze voor etappezeges in de Tour de France. Oscar Onley is wat dat betreft een interessante renner om in de gaten te houden. Als belofte legde hij Jonas Vingegaard al eens het vuur aan de schenen in de Ronde van Kroatië, terwijl hij als prof ook al knappe resultaten kan overleggen.

Onlangs werd Onley nog achtste in de Ronde van Zwitserland. Laat hij het rijden van een algemeen klassement los, zou hij zomaar regelmatig kunnen gaan meespelen om dagzeges. Let natuurlijk ook op Nederlander Frank van den Broek!

3) Romain Grégoire

Is Romain Grégoire nog een dark horse? De Fransman van Groupama-FDJ stond altijd al te boek als absoluut toptalent en heeft in zijn eerste twee seizoenen als prof dan ook al mooie dingen laten zien. Hij debuteert in de Tour de France en krijgt normaal gesproken de vrijheid binnen zijn ploeg.

Zeker in het openingsweekend is Grégoire een renner om in de gaten te houden. Hij klimt redelijk tot goed en is aan de meet een absolute killer. Won eerder dit seizoen een etappe in de Ronde van Baskenland.

4) Paul Lapeira

Wie voor het seizoen had gezegd dat Paul Lapeira een revelatie zou worden, was ongetwijfeld voor gek verklaard. De opmars van de Fransman van Decathlon Ag2r-La Mondiale komt redelijk verrassend. Hij liet zich opmerken in de voorjaarsklassiekers, terwijl hij zich afgelopen weekend kroonde tot Frans kampioen.

Net als de bovenstaande renners is Lapeira redelijk rap aan de meet. Lapeira maakt zijn debuut in de Tour de France. Let bij zijn ploeg Decathlon Ag2r-La Mondiale ook zeker op Dorian Godon, een oersterke renner die alleen tactisch niet altijd de juiste keuzes maakt.

5) Derek Gee

We zetten hem er toch maar bij: Derek Gee. Zijn derde plaats in de Dauphiné kwam als een verrassing, waardoor hij voor ons nog net binnen de term 'dark horse' past. De Canadees reed nooit eerder de Tour de France, maar was vorig jaar wel smaakmaker in de Giro d'Italia met zijn aanvallende manier van koersen.

In de Dauphiné mag hij dan een klassement hebben gereden en dat is in de toekomst ook zonder meer zijn bedoeling in grote rondes, maar de verwachting is dat hij in de Tour van dit jaar voor etappezeges gaat. Met de benen van de Dauphiné is Gee een zekerheid in je pooltje.