Tropische hitte en buien tijdens openingsweekend van de Tour de France

Tijdens de eerste dagen van de Tour wordt het snikheet in Italië en in het noorden van het land komen buien voor. Dat wordt smeren!

Jasper Philipsen en Tadej Pogacar

Het peloton moet zich volgens Weeronline gaan voorbereiden op tropische hitte. Aanstaande zaterdag wordt het in Florence ’s middags tropisch warm. Tijdens de eerste dag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 34 graden. Bovendien is de zon zeer fel, waardoor de toeschouwers en de renners er goed aan doen om veel zonnebrandcrème op te smeren. De zon kan namelijk soms met UV-index 9 schijnen.

Terwijl de zon schijnt in Toscane en Emilia-Romagna komen in het noorden van Italië (stevige) regen- en onweersbuien voor. De renners zullen in de eerste twee etappes geen regen hoeven te verwachten, maar op dag drie neemt de kans op buien wel toe in de omgeving van Turijn.

Momenteel is de verwachting dat zaterdag in Turijn erg veel regen valt en als het peloton in Turijn finisht krijgen ze wellicht ook met neerslag te maken.

In Frankrijk wordt het weer draaglijker

Dinsdag zijn ook nog een aantal buien mogelijk. Wanneer het peloton op dag 4 naar Frankrijk rijdt neemt de buienkans af en is ruimte voor zonnige perioden. Bovendien zijn de temperaturen volgende week in Frankrijk een stuk aangenamer dan in Italië, want in de regio Lyon en Dijon is het dan ongeveer 23-25 graden.