📸 Noodweer teistert Italië: wegen waar Tour over moet, staan blank en zijn kapot

De start van de Tour is al over een paar dagen, maar door noodweer is het maar de vraag of het Grand Départ kan doorgaan zoals gepland. 

ondergelopen weg

Bij een Grand Départ van de Tour de France in Italië denk je eind juni aan hitte - en die komt er ook wel - maar het kan in Italië ook behoorlijk spoken, weten we bijvoorbeeld uit de Giro. Met dat noodweer heeft de Tourstart nu ook te maken.

Wegen blank en rotsblokken op weg waar Tour overheen gaat

In de eerste rit van Florence naar Rimini krijgen de renners in 206 kilometer meteen zeven beklimmingen gepresenteerd, maar het zou nog weleens kunnen dat het parkoers iets aangepast moet worden.

Een wielerliefhebber uit de streek twittert namelijk foto's van een weg waar het peloton en de karavaan na zo'n zestig kilometer overheen moet. Op het moment dat hij de foto maakte, staat die weg blank en liggen er overal rotsblokken. Hieronder zie je de foto's

Vandaag zou er nog meer neerslag vallen in de regio. Daarna klaar het op. En hoe! Want dit weekend moeten de renners zich volgens Weeronline gaan voorbereiden op tropische hitte. Aanstaande zaterdag wordt het in Florence ’s middags tropisch warm. Tijdens de eerste dag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 34 graden. Op maandag tijdens de rit naar Turijn zou het dan weer flink kunnen gaan regenen.

Beter weer in Frankrijk

In de rit van dinsdag over de Galibier, die start in het Italiaanse Pinerolo en finisht in Valloire, kunnen er nog een paar buitjes vallen, maar is het over het algemeen prima weer. In de finishplaats is het 's middags waarschijnlijk droog en een gerieflijke 21 graden.

Wanneer het peloton daarna écht in Frankrijk rijdt, neemt de buienkans af en is ruimte voor de zon. Bovendien zijn de temperaturen volgende week in Frankrijk een stuk aangenamer dan in Italië, want in de regio Lyon en Dijon is het dan ongeveer 23-25 graden.

Tour de France
  • Twitter Marco Montesi