📸 Officieel: Ploeg van Roglic gaat verder als Red Bull-BORA-hansgrohe, zo ziet het shirt eruit

Red Bull stapt nu officieel in bij het Duitse BORA, dat vanaf de Tour Red Bull-BORA-hansgrohe heet. 

Red Bull-BORA-hansgrohe

Zoals al langer bekend, werd vandaag officieel bekendgemaakt dat het Duitse team BORA hansgrohe een nieuwe hoofdsponsor heeft. Red Bull stapt in bij de ploeg, die nu Red Bull-BORA-hansgrohe heet. De energiedrank-gigant wordt daarmee weer een beetje groter binnen de wielersport.

Donker shirt

Red Bull sponsorde al diverse mannen en vrouwen die hun sport op een tweewieler beoefenen. Wout Van Aert en Tom Pidcock zijn de bekendste wegwielrenners die het merkdrankje als persoonlijke sponsor hadden. Zij dragen beide een helm van het merk. Nu sponsort Red Bull dus ook een voltallige ploeg.

Bij een nieuwe sponsor hoort natuurlijk een nieuw shirt. De ploeg van onder meer Primoz Roglic en Danny van Poppel is voortaan te zien in een donker (bijna zwart) tenue met daarop het logo van Red Bull en witte en groene tinten van BORA en hansgrohe.

Tour de France

De ploeg is in de Tour de France voor het eerst actief onder de nieuwe naam en in het nieuwe shirt. Daar mikt Red Bull-BORA-hansgrohe direct op het hoogst haalbare. De Duitse formatie wil met Roglic de Ronde van Frankrijk winnnen.

Met de komst van de nieuwe hoofdsponsor heeft de ploeg meer middelen om zich te versterken. Zo rijden de broers Mick en Tim van Dijke, naar verluidt, vanaf volgend seizoen bij Red Bull-BORA-hansgrohe. Ook zou de ploeg vissen naar de diensten van Wout van Aert, al lijkt dat slechts een gerucht.

Nieuws
  • Red Bull-BORA-hansgrohe / X