'Red Bull BORA-hansgrohe shopt opnieuw bij Visma | Lease a Bike en snoept ze twee renners af'

Red Bull investeert flink bij BORA-hansgrohe en dat zorgt ervoor dat ze Visma | Lease a Bike financieel kunnen aftroeven. Na Primoz Roglic maken nog twee renners de overstap. 

primoz roglic en matteo jorgenson

Vanaf de Tour de France zal Red Bull officieel z'n intrede doen als naamsponsor in het wielrennen. Naar verwachting rijdt de ploeg van kopman Primoz Roglic dan in nieuwe shirtjes waar de naam van energiedrankgigant op zal staan - naar verluidt worden het shirtjes die erg doen denken aan de race-overall van Max Verstappen...

Investering Roglic

Maar nu al heet Red Bull een meerderheidsbelang in de ploeg van manager Ralph Denk. Het Oostenrijkse bedrijf zou ook al hebben bijgedragen aan de komst van Primoz Roglic om diens overgang van Visma | Lease a Bike naar de Duitse ploeg mogelijk te maken.

De Sloveen strijkt een vorstelijk salaris op - het zou om zo'n vijf miljoen euro gaan - en bovendien had Roglic nog een contract dat moest worden afgekocht bij zijn Nederlandse werkgever.

Shoppen bij Visma | Lease a Bike

Voor komend seizoen wil Red Bull BORA-hansgrohe (werktitel, we weten nog niet hoe de ploeg echt zal gaan heten) zich verder gaan versterken. En daarvoor kijken ze weer Visma | Lease a Bike.

Bij die ploeg maakten de Zeeuwse broers Tim en Mick van Dijke dit seizoen veel indruk. als sprintaantrekkers voor Olav Kooij, maar ook in de voorjaarsklassiekers staan ze hun mannetje. Ze moeten dat bijna wel altijd in dienst van de ploeg doen. Dat zou voor hen reden zijn om te willen vertrekken.

Allebei kregen ze volgens Wielerflits wel een aanbieding van de ploeg van Richard Plugge, en ook Lidl-Trek en INEOS Grenadiers zouden in de markt zijn geweest voor de broers, maar zowel het financiële aanbod als de sportieve vrijheid die ze in het voorjaar kunnen krijgen bij Red Bull BORA-hansgrohe geeft de doorslag om voor die ploeg te kiezen.

Volgens de geruchtenmolen - transfers mogen officieel pas 1 augustus bekend worden gemaakt - rijden ook Laurence Pithie en Oier Lazkano voor de Duitse ploeg komend jaar.

Nieuws
  • Cor Vos