📸 'Red Bull maakt tijdens Tour met nieuw shirtje debuut als titelsponsor in wielersport'

Volgens een Oostenrijkse krant gaat het bij de start van de Tour in Florence gebeuren en je ziet hier zelfs het shirtje van de 'nieuwe ploeg' al (met ook nog een opvallende nieuwe mouwsponsor). 

anton palzer met red bull helm

Red Bull is al een poos actief in de wielersport, maar hield het eerst bij het individueel sponsoren van renners en renners (hier zie je een overzicht met alle wielrenners in de stal van het energiedrankje). Daar kwam wat onder de radar al verandering in toen ze eind december een meerderheidsbelang van 51 procent in het bedrijf van Ralph Denk, de grote man achter BORA-hansgrohe.

Naamsverandering

In de wandelgangen werd al beweerd dat de komst van Primoz Roglic naar de ploeg gedeeltelijk op het conto kon worden geschreven van Red Bull. Z'n contract bij Visma | Lease a Bike moest worden afgekocht en de Sloveen strijkt zelf ook een vorstelijk salaris (naar verluidt zo'n vijf miljoen) op.

Volgens Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, het land waar Red Bull van oorsprong vandaan komt, gaan we die financiële bemoeienis vanaf de Tour de France ook echt terugzien bij de ploeg.

Vanaf dan zal de ploeg als Red Bull BORA-hansgrohe door het leven gaan, wat waarschijnlijk in de volksmond al snel alleen Red Bull wordt.

Nieuw shirt

De krant wist naar eigen zeggen ook al beslag te leggen op het nieuwe shirt waarin de ploeg dan zal gaan rijden. Heel revolutionair is dat shirtje niet, want het is eigenlijk gewoon de race-overall van Max Verstappen in wielerversie met dan ook nog BORA en hansgrohe erop.

Opvallend is dat er met Red Bull nog een andere nieuwe naam op het shirtje verschijnt. De letters van modemerk Hugo Boss prijken namelijk op de mouwtjes van het navyblauwe shirt waarin we Roglic gaan zien.

Beeld: ZVG / Kronen Zeitung

Tour de France

Welke renners we in Florence aan de start van de Tour de France gaan zien in dat nieuwe shirtje gaan zien, is nog niet helemaal duidelijk. De ploeg maakte al wel een longlist van negen renners bekend waaruit de ploeg een selectie zal maken - of nou ja, waar er dus nog één renner van moet afvallen.

Dat gaat naast Primoz Roglic om de volgende namen: Matteo Sobrero, Daniel Felipe Martinez, Nico Denz, Aleksandr Vlasov, Danny van Poppel, Jai Hindley, Lennard Kämna en Bob Jungels.

Nieuws
  • Cor Vos