Johan Bruyneel: 'Het was eigenlijk al rond tussen Evenepoel en Red Bull-BORA-hansgrohe, er zou zelfs al gepersonaliseerde kleding zijn gemaakt'

De gesprekken tussen Remco Evenepoel en Red Bull-BORA-hansgrohe zijn volgens Johan Bruyneel op het allerlaatste moment stukgelopen. 

bruyneel over evenepoel

Er werd in 2024 regelmatig gespeculeerd over een transfer van Remco Evenepoel van Soudal Quick-Step naar Red Bull-BORA-hansgrohe. De jonge Belg bleef zijn ploeg uiteindelijk trouw. Echter, volgens Johan Bruyneel was een deal dichterbij dan in eerste instantie werd gedacht.

'Op het laatste moment de stekker eruit getrokken'

"Ik heb gehoord dat de deal eigenlijk al rond was tussen Evenepoel en Red Bull-BORA-hansgrohe", zei Bruyneel zaterdag in de podcast The Move, waarbij hij zijn bronnen voor deze informatie niet prijsgaf. "Er zou zelfs al gepersonaliseerde kleding zijn gemaakt met de naam Evenepoel erop."

"Op het laatste moment is de stekker eruit getrokken. Ik weet niet waarom dat is gebeurd. Misschien is een van de partijen op het laatst toch van gedachten veranderd", aldus 60-jarige Belg.

'Hij had moeten zeggen: Ik ga mijn contract nakomen'

Bruyneel verbaast zich over de gang van zaken rond deze transfer. De oud-renner en voormalig ploegleider van Lance Armstrong vindt dat Evenepoel de Duitse ploeg duidelijkheid had moeten geven.

"Hij had moeten zeggen: ik ga mijn contract nakomen", aldus Bruyneel, die hint op een mogelijke deal voor 2026. "Misschien heeft Evenepoel besloten om nog één seizoen te blijven en dan volgend jaar naar Red Bull te gaan."

Terwijl dit op de achtergrond afspeelde, bleef het huidige team van Evenepoel de klimploeg versterken. Teammanager Patrick Lefevere trok onder meer klimmers Valentin Paret-Peintre en Gianmarco Garofoli aan.

Ook Ethan Hayter en Maximilian Schachmann voegen zich bij Soudal Quick-Step. De dubbele olympisch kampioen van de Spelen in Parijs lijkt bij Soudal Quick-Step in 2025 dus opnieuw goed omringd voor de grote rondes.

Nieuws
  • Cor Vos