Toptransfer Remco Evenepoel in de maak: 'Deal is mogelijk, maar er is nog niets getekend'

Remco Evenepoel ligt bij Soudal Quick-Step vast tot 2026, maar de deur bij Red Bull-BORA-hansgrohe staat op een kier voor de dubbele olympisch kampioen. 

Evenepoel in Britain

De geruchten over een toptransfer van Remco Evenepoel gingen al langer rond. Ook Patrick Lefevere gaf eerder aan dat een vertrek bij Soudal Quick-Step mogelijk was. Uit Italiaanse hoek klinkt nu ook dat de dubbele olympisch kampioen op weg lijkt naar een andere ploeg.

'Zeer reëel'

Nog tijdens de Tour de France werd er al gesproken een transfer van Evenepoel naar Red Bull-BORA-hansgrohe. Het Laatste Nieuws meldde destijds dat "een deal nakend of zelfs rond zou zijn." Dat terwijl de 24-jarige renner nog tot en met 2026 vast ligt bij Soudal Quick-Step.

Na zijn twee gouden medailles op de Spelen kwam er opnieuw nieuws naar buiten over een aanstaand vertrek van Evenepoel. Niemand minder dan Patrick Lefevere zelf verkondigde dat het goed mogelijk was dat zijn poulain zou vertrekken.

"Als er morgen iemand zegt: dit is zijn jaarloon, we doen dat maal twee en we doen er nog een lapke bij, dan kan ik misschien klappen", zei de teambaas begin augustus in gesprek met Het Nieuwsblad.

La Gazetta dello Sport

Dat lapke lijkt er nu te zijn bijgekomen. Want hoewel de nummer drie van de voorbije Ronde van Frankrijk nog tot en met 2026 vastligt bij de ploeg, lijkt Red Bull hem te hebben losgeweekt.

Ciro Scognamiglio meldt op X namelijk dat een overeenkomst tussen de Duitse ploeg en de Belgische topcoureur in de maak is. De wielerjournalist van het Italiaanse La Gazetta dello Sport schrijft: "Bronnen bevestigen aan ons dat de deal 'mogelijk is'. Er is momenteel nog niets getekend, maar de gesprekken zijn bezig.'

De Italiaanse journalist is doorgaans goed geïnformeerd. Zo publiceert Scognamiglio op X aan de lopende band geruchten die dikwijls - in een later stadium - worden bevestigd. Zo bracht hij transfers van bijvoorbeeld Gianni Moscon, Emmanuel Buchmann en Julian Alaphilippe voortijdig naar buiten.

Nieuws
  • Cor Vos