Nieuwe toptransfer! Red Bull-BORA-hansgrohe contracteert ook Oier Lazkano: 'Een grote stap vooruit in mijn carrière'

Red Bull-BORA-hansgrohe heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Spaanse allrounder Oier Lazkano. 

Oier Lazkano naar Red Bull-BORA-hansgrohe

Oier Lazkano rijdt vanaf 2025 voor Red Bull-BORA-hansgrohe. De Duitse ploeg meldt in een persbericht dat de 24-jarige Spanjaard een contract voor twee jaar heeft getekend. Red Bull mikt met Lazkano onder meer op succes in het klassieke voorjaar.

'Een geweldige kans'

Lazkano is in zijn nopjes met zijn transfer. "Ik kijk er enorm naar uit om voor Red Bull-BORA-hansgrohe te gaan rijden", aldus de huidige Movistar-renner op de website van zijn aanstaande werkgever.

"Ik denk dat dit een grote stap vooruit in mijn carrière is. Ik ben het team zeer dankbaar voor het vertrouwen in mij. Om te kunnen werken met de grootste namen binnen de sport is een geweldige kans voor mij", zegt de Spanjaard die zijn limieten nog moet ontdekken.

Ralph Denk, de CEO van de ploeg, beschrijft in hetzelfde persbericht de keuze voor Lazkano. "Oier is nog jong, maar heeft nu al naam gemaakt als krachtmens", aldus de Duitse oud-renner over zijn nieuwste aanwinst.

Lees ook: Overzicht | De officieel aangekondigde transfers voor 2025

"Zijn stijl valt op in het huidige wielrennen: hij valt instinctief aan en kan op de macht doortrekken. Het ziet er soms old school uit, maar hij boekt er zijn successen mee en het inspireert me."

Van Kuurne tot Dauphiné

De 24-jarige Lazkano kende een razendsnelle opkomst binnen het profpeloton. In 2023 reed hij al een topseizoen, met onder meer winst op het Spaanse kampioenschap op de weg en een verrassende tweede plaats in Dwars door Vlaanderen. Dit jaar deed hij daar nog een flinke schep bovenop.

Zo won hij in februari Clàsica Jaén, waar de renners veelvuldig over onverharde wegen moeten. Ook werd hij derde in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij met Wout van Aert mee in de aanval trok.

In het Critérkum du Dauphiné liet hij onverwacht een heel andere versie van zichzelf. Daar waar Lazkano te boek stond als talent voor het klassieke werk, bleek hij plots ook klassementen te kunnen rijden. Hij was sterk in de heuvels, in de tijdritten en op de aankomsten bergop. Lazkano eindigde de zware Franse rittenkoers als negende.

Zijn ontwikkeling was ook Denk en zijn ploeg niet ontgaan. "We kunnen zijn kracht goed gebruiken in de klassiekers. Bovendien hebben we met hem nu nog meer opties in de rittenkoersen", blikt hij vooruit op de samenwerking met allrounder.

Pithie, Van Dijkes en Evenepoel (?)

Lazkano is niet de eerste topper die Red Bull aantrekt voor volgend seizoen. Vooral met het oog op de klassiekers heeft de ploeg zich flink versterkt. Zo trok het eerder al Laurence Pithie en de gebroeders Tim en Mick van Dijke aan.

Ook voor het rondewerk tracht Red Bull-BORA-hansgrohe haar selectie naar een hoger niveau te tillen. Zo gaan er geruchten dat de Duitse ploeg bezig is met het aantrekken van niemand minder dan Remco Evenepoel.

Ook diens piepjonge landgenoot Jarno Widar staat vermoedelijk op het verlanglijstje van Ralph Denk en de zijnen. Ook hierbij gaat het om geruchten. Wel heeft de ploeg jonge klimmers Giulio Pellizzari en Finn Fisher-Black al vastgelegd voor volgend jaar.

Nieuws
  • Cor Vos