Ook toptalent Jarno Widar lijkt op weg naar Red Bull-BORA-hansgrohe: 'Gespot bij testcentrum'

Het Duitse Red Bull-BORA-hansgrohe lijkt bezig om toptalent Jarno Widar (18) in te lijven voor meerdere jaren. 

Jarno Widar Lotto-Dstny

Gisteren meldden we nog dat Remco Evenepoel in gesprek is met Red Bull-BORA-hansgrohe. Vandaag blijkt dat ook Jarno Widar op weg lijkt naar de Duitse topploeg. Hoewel het Belgisch toptalent nog tot en met 2027 onder contract staat bij Lotto-Dstny, lijkt een vertrek aanstaande.

Athlete Performance Centre

Bronnen hebben aan WielerFlits gemeld dat de pas 18-jarige Widar is gespot bij het Athlete Performance Centre (APC) van Red Bull. In dat testgebouw, in de buurt van Salzburg, doet de ploeg inspanningstesten voor nieuwe renners.

Hiermee wordt bevestigt dat Red Bull-BORA-hansgrohe probeert om het Belgische megatalent los te weken bij zijn huidige ploeg. Het verstandhouding tussen Widar en Lotto-Dstny is niet meer wat het ooit was, na het mindere presteren van de klimmer in de voorbije Tour de l'Avenir.

Als winnaar van de Alpes Isère Tour, de baby-Giro en de Giro della Valle d'Aosta was Widar dit seizoen verreweg de meest succesvolle U23-renner. Hij ging dan ook als topfavoriet naar de Tour de l'Avenir, de belangrijkste rittenkoers voor beloften.

Widar begon dan ook alleraardigst. Na vier etappes stond hij tweede in het klassement, maar in de laatste twee ritten zakte hij volledig door het ijs. Na afloop van de Tour de l'Avenir gaf hij zijn ploeg daarvan de schuld.

Hij vond dat zij hem teveel lieten koersen, wat hem deed opbranden in de Franse rittenkoers. De topploegen waren er als de kippen bij om Widar hierna te benaderen voor een eventuele transfer. Nu lijkt Red Bull-BORA-hansgrohe dus de grootste kandidaat om hem in te lijven.

Remco Evenepoel

Met Jarno Widar mikt de Duitse ploeg op de lange termijn op succes, terwijl het ook aan het korte-termijn-denken is. Gisteren kwam namelijk naar buiten dat er gesprekken worden gevoerd met Remco Evenepoel.

Mocht die deal beklonken worden, dan zal Evenepoel samen met Primoz Roglic het kopmanschap delen - voor zolang de nu 34-jarige Sloveen nog meekan op het hoogste niveau. Met ook nog Widar erbij, zit de ploeg er comfortabel bij voor de komende jaren.

Nieuws
  • Cor Vos