'Huwelijk toptalent Widar en Lotto-Dstny is bekoeld, vier topteams willen hem wegkapen'

Jarno Widar geldt als een van de allergrootste talenten van de wereld. 

Widar

De Belg van Lotto-Dstny is eerstejaars belofte en reeg de zeges al aaneen dit jaar. Zo won Widar de Giro d'Italia voor beloften. Alles leek crescendo te gaan, maar achter de schermen zou er toch een en ander spelen rondom Widar. Het huwelijk met zijn ploeg Lotto-Dstny zou volgens Het Nieuwsblad niet optimaal meer zijn.

Dat heeft te maken met onder meer zijn optreden in de Tour de l'Avenir. In de Tour de France voor beloften startte Widar als een van de grote favorieten. Hoewel hij in het begin van de ronde die status waarmaakte, zakte hij er tegen het einde van de Tour de l'Avenir volledig doorheen.

Volgens de Limburger had dat een duidelijke reden: hij had al te veel gekoerst. Dat nam hij zijn ploeg zeer kwalijk. "Ik heb gewoon te veel wedstrijden gereden. Ik had het team twee maanden geleden al verteld dat ik teveel aan het koersen was... Maar ze luisterden niet naar mij en dan zie je wat er gebeurt. Deze week heeft laten zien dat ik meer moet trainen en minder wedstrijden moet rijden."

Volgens de Belgische krant vertoont de relatie verdere barsten en is het vrij aannemelijk dat Widar en Lotto-Dstny uit elkaar gaan. Ondanks dat hij nog een contract heeft tot en met 2027. Normaal gesproken zou Widar in 2026 prof worden bij de Belgische ploeg.

Red Bull-BORA-hansgrohe

Inmiddels zou het management van Widar hem echter aanbieden op de markt. De afkoopsom van 25.000 euro is het probleem voor veel ploegen niet, want de renner is gewild bij de absolute topteams van het peloton.

De vier teams die in de race zouden zijn voor de diensten van Widar zijn Lidl-Trek, UAE Team Emirates, Alpecin-Deceuninck en Red Bull-BORA-hansgrohe. Die laatste ploeg heeft volgens de krant een streepje voor. Het idee om nog één keer belofte te blijven zou sowieso blijven staan.

Nieuws
  • Cor Vos